Львівщина стане першою областю в Україні, де реформують ТЦК та СП - Козицький

17:03 9 лютого 2024 р.

Фото до новини

Таке рішення ухвалили під час всеукраїнського форуму, присвяченого наданню психосоціальних послуг, який відбувся на Львівщині.

Про це повідомив начальник ЛОВа Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

Ціль – щоб територіальні центри комплектування та соціальної підтримки врешті почали виконувати соціальну функцію, і не асоціювалися виключно з мобілізацією.

Таке рішення ухвалили під час всеукраїнського форуму, присвяченого наданню психосоціальних послуг, який прийняла сьогодні наша область.  

"Фахівці Офісу підтримки родин військових, який Львівська ОВА створила у травні 2022 року, лише за 1 рік й 8 місяців і лише під час виїздів у райони Львівщини опрацювали понад 2 тисячі звернень від воїнів та їхніх рідних. Це понад 2 тисячі сімей, яких не залишили наодинці з проблемами. Сімей тих, хто поставив життя на паузу й пішов боронити нашу державу. 

З 2023 року суттєво зріс запит щодо питань соціального спрямування у діяльності ТЦК та СП", - наголосив очільник області.

За його словами, фахівці Координаційного центру при ЛОВА, офіси якого Львівська ОВА розгорнула у кожному районі області для надання гуманітарної, юридичної, психологічної та іншої допомоги ВПО і всім людям у біді, та приклад яких згодом масштабували на інші області нашої держави, почали виїжджати у громади з роз’яснювальними зустрічами.

"До таких зустрічей залучаємо спеціалістів усіх служб, до яких найчастіше мають запитання наші воїни, ветерани та їхні сім’ї. Людям одразу на місці допомагають розв'язувати проблеми. А якщо ситуація складніша – пояснюють, куди слід звернутися. На таких зустрічах говорити дуже важко. Бо найголосніше там говорить людський біль. Але врешті сім’ї розуміють, що ми це робимо, щоб дійсно допомогти і припинити «кабінетний футбол». Лише за останні пів року провели в громадах близько 100 таких зустрічей. На кожній з них збираються від 50 до 300 осіб з-поміж родин військових.

Робота цих офісів дуже актуальна, але ми перебрали на себе те, що мають робити інші служби. Наприклад, ті ж територіальні центри комплектування та соціальної підтримки",- пояснив Козицький.

Перетворення військкоматів на ТЦК та СП не має асоціюватися виключно з мобілізацією, вважає Козицький.

"Львівська обласна державна адміністрація готова допомагати, ділитися досвідом, сприяти тому, щоб долучалися волонтерські спільноти та наші партнери, але точно не готова робити за ТЦК та СП їхню роботу",- наголосив начальник ЛОВА. 

Нагадаємо, ТЦК працюватимуть цілодобово — таке рішення ухвалив Кабмін.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів