Львів збільшив фінансову підтримку виробників безпілотників

14:19 8 лютого 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні сесія Львівської міської ради внесла зміни до програми підтримки виробників БПЛА та іншого обладнання у Львівській громаді. Йдеться про збільшення розміру ваучера на БПЛА/БПЛК для українських виробників до 3 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Нещодавно мали зустріч з виробниками та військовими. Приємно вражені, що з кожним тижнем відсоток обладнання українського виробництва, яке закуповуємо разом з громадою Львова для армії, збільшується. Але потрібно ще більше. Тому збільшуємо до 3 мільйонів гривень суму міської підтримки на розробку мілітарного обладнання. Загалом на цей рік виділили 1 мільярд гривень з бюджету Львова. Це дуже добрий приклад того, як податки мешканців нищать ворога», - каже міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові розробляють безпілотник, який може вести спостереження та відеофіксацію за 30 км

«3 млн грн – саме такі гранти видаватиме Львівська міська рада за інноваційні розробки у сфері mil-tech для українських виробників. Раніше розмір таких грантів становив 1 млн грн. Відтепер фінансування збільшено у три рази. Ухвалу щодо збільшення фінансування на гранти сьогодні підтримали на сесії депутати Львівської міської ради», - повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Ваучер на БПЛА/БПЛК затверджуватимуть додатково на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради на підставі протоколу експертної комісії, до якої увійшли представники профільних управлінь міської ради, депутатських фракцій та громадських організацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів