ЛМР застерігає від участі в аукціоні з продажу дитячого санаторію на вулиці Коновальця

10:42 7 лютого 2020 р.

Фото до новини

Львівська облрада виставила на продаж комплекс будівель та споруд на вулиці Коновальця, 114-116, де розміщений Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій. Наразі тривають судові процеси щодо визнання незаконним і скасування рішення обласної ради про право власності на ці приміщення. Тож ЛМР застерігає усіх бути свідомими й не брати участі в аукціоні з продажу цих будівель.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ЛМР.

«Дитячий санаторій на вул. Коновальця, 144−116. Це будівлі, які є на балансі 4-ї міської клінічної лікарні. У 2009 році в незаконний спосіб було виготовлено свідоцтво на право власності на цю будівлю Львівською обласною радою. Відповідно, Львівська міська рада звернулася з позовною заявою до суду. Однак обидві інстанції не задовольнили позов мерії. Тому 26 грудня 2019 року місто подало касаційну скаргу на рішення апеляційного суду, щоб скасувати право власності обласної ради на ці приміщення. Відтак, закликаємо всіх звернути на це увагу і не брати участі в аукціоні, тому що це рішення незаконне», — повідомили в департаменті гуманітарної політики.

ЛМР зазначає, що 14 січня суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Львівської обласної ради і залишив у силі рішення першої та апеляційної інстанцій щодо 7 об’єктів нерухомого майна, у яких розміщені медичні заклади. Це означає, що рішення Львівської обласної ради про оформлення права спільної власності територіальних громад на ці приміщення визнане незаконним.

Як інформував «ЩЛ», у міськраді заявили керівництву держави та обласної ради щодо недопустимості перереєстрації лікарень, які розміщені і функціонують у Львові.

Нагадаємо, Львів є лідером за кількістю надходжень від продажу майна серед міст України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів