ЛМР вважає дії обласної ДАБІ й суддів щодо МАФу аферою

14:22 9 березня 2020 р.

Фото до новини

Львівська міська рада готує матеріали у правоохоронні органи щодо притягнення до відповідальності осіб, які приймали незаконні рішення щодо МАФу на проспекті Чорновола, 57.

Також міська рада вчиняє усі дії, аби унеможливити подальше виконання будь-яких робіт на ділянці. Міська рада вважає такі дії з боку обласної ДАБІ та суддів, які приймали рішення щодо МАФу на проспекті Чорновола, 57, аферою та вимагає справедливого рішення на користь громади міста. Про це інформує пресслужба ЛМР з посиланням на у юридичний департамент мерії.

Право на здійснення підприємницької діяльності у тимчасовій споруді площею 56 кв.м. на пр. Чорновола, 57 було надано ТзОВ «Західуніверсал плюс» ухвалою Львівської міської ради № 1568 від 02.03.2017.

Однак, власник тимчасової споруди самовільно збільшив площу до 120 м кв, що було узаконено діями ДАБІ у Львівській області.

«Такі дії обласної ДАБІ є безпідставними і незаконними. Оскільки міська рада рішень про надання земельної ділянки в користування не приймала і дозволів на реконструкцію не видавала», — повідомили в юридичному департаменті.

Крім того, з 2015 року існує рішення суду, яким оформлено право власності на неіснуючий об"єкт за цією ж адресою. Рішення прийнято без участі міської ради.

Нагадаємо, щодо демонтажу МАФу на пр. Чорновола, 57 міською радою було прийнято ряд рішень, зокрема, і рішення виконкому. Однак, це рішення про знесення самовільної споруди зупинено Львівським окружним адміністративним судом.

«Незважаючи на ці факти, виконавчі органи міської ради продовжують вживати всіх заходів для унеможливлення функціонування цієї споруди. Також будемо вимагати притягнення до відповідальності осіб, які приймали незаконні рішення.

Міська Інспекція ДАБК також винесла припис про припинення незаконних робіт та про знесення об"єкта", — повідомили в юридичному департаменті ЛМР.

Частина тимчасової споруди знаходиться на комунікаційних мережах міста, що, фактично, несе в собі загрозу суттєвого їх руйнування.

«МАФ незаконний, права власності на землю нема, дозвільних документів на ведення будівельних робіт також нема. Цей МАФ виключили з перспективної схеми. Право власності у них оформлене рішенням суду, а дозвіл на введення в експлуатацію видала обласна ДАБК. На цей об’єкт ми неодноразово виходили з перевірками, накладали штрафи, давали приписи на усунення порушень і на знесення", — повідомили у міській Інспекції ДАБК.

Нагадаємо, у Львові зупинили розбудову МАФу.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/277123-meriia-vymahaie-prytiahnuty-do-vidpovidalnosti-posadovykh-osib-derzhavnykh-struktur-za-nezakonni-rishennia-shchodo-mafu-na-pr-chornovola-57

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів