ЛМР хоче добудувати новий корпус до сихівського дитсадочка. Батьки проти

12:55 28 травня 2024 р.

Фото до новини

У дитячому садочку «Пізнайко», що на Сихові, планують добудувати сучасний корпус, який буде з’єднаний з теперішнім навчальним закладом наземним містком.

Покращити соціальну інфраструктуру вирішили через те, що садочок «Пізнайко» є одним з найбільш переповнених у цьому районі. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Тут є черга з близько 100 дітей, які мали б тут навчатись, але не можуть цього робити через недостатню кількість місць. Також він є територіально близько біля модульного містечка, але внутрішньо переміщені діти не можуть сюди ходити через брак місць. Ще важливим аргументом на користь цього навчального закладу є те, що тут є технічна можливість це зробити – є ділянка, відсутні мережі і можливість приєднати його до діючого садка», – пояснив Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Читайте також: У Львові відновив роботу садок, зруйнований російською ракетою

За проєктом, тут мають звести невеликий корпус, площею близько 260 кв. м, де можна розмістити, наприклад, 4 садочкові групи. 

«Ми плануємо добудову окремого корпусу до існуючого дитячого садка «Пізнайко», який буде з’єднаний з навчальним закладом закритим містком. Розширення садочка повністю відповідає всім тенденціям, приклади яких є в Німеччині чи Литві, де також такого радянського типу садки вдосконалювали новими корпусами.

Важливо розуміти, що корпус будуватимуть на вільній ділянці, зберігши всі зелені насадження. Це буде якісний проєкт: залізобетонне будівництво з пінобетонними стінами, утепленням мінеральною ватою і фасадними системами. На сьогодні так якісно навіть приватні садки не будують.

Ця добудова зможе зробити садочок інклюзивним і доступним. Всередині корпусу буде ліфт, тож на другий поверх приміщення можна буде легко потрапити всім охочим, а оскільки корпус буде з’єднаний наземним містком з основним приміщенням садка, то він буде доступним для людей, наприклад, що користуються кріслами колісними», – розповів Антон Коломєйцев, директор департаменту архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради. 

Профінансувати добудову садочка хочуть швейцарські благодійники. Проєкт об’єкту безкоштовно погодилась розробити архітектурна компанія AVR Development.

Читайте також: Дитсадки, в яких рік жили переселенці, відремонтують і повернуть дітям. Перелік

Батьки, діти яких навчаються в дитсадку «Пізнайко», висловили на зустрічі основні побоювання щодо добудови: що для більшої кількості дошкільнят не вистачатиме місця в укритті та що під час будівництва територія садочочка буде небезпечною для дітей. Однак в управлінні освіти запевняють, що безпека дітей буде врахована першочергово.

«Ми розуміємо, що безпека дітей на першому місці, тому найперше, що ми зробимо – це розширимо діюче укриття дитячого садочку. Будь-які будівельні роботи будуть проводитись таким чином, щоб не нести загрози для дітей, які тут навчаються», – запевнив начальник управління освіти.

Під час зустрічі із батьками домовились про створення робочої групи з представників батьківського колективу та різних структурних підрозділів мерії Львова, щоб вирішити всі суперечливі питання.

«Ми розуміємо побоювання батьків, бо це стосується найціннішого – їх дітей. Але ми хочемо їх запевнити в тому, що це не є об’єкт якогось зовнішнього забудовника чи будівництво житла на території садка, це добудова існуючого навчального закладу. Є можливість розшити садочок новими сучасними приміщеннями, збудованими за найвищим стандартом. Тому відмовлятись від такої можливості буде, як мінімум, недалекоглядно», – наголосив Антон Коломєйцев.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів