Латвія збудує паркан на кордоні з Білоруссю до кінця року

15:27 21 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Будівництво паркану на кордоні Латвії з Росією заплановано завершити наступного року.

Керівники прикордонних служб Польщі, Латвії та Литви зустрілися на цьому тижні в Дауґавпілсі на південному сході Латвії, щоб обговорити ситуацію на зовнішніх кордонах і всередині країн, поінформувало 21 жовтня агентство LETA. Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Керівники латвійських, польських і литовських прикордонників оцінили механізми багатостороннього співробітництва та обміну інформацією для ефективної боротьби з потенційними зовнішніми загрозами, повідомила прессекретарка латвійської прикордонної служби Дана Кокоревіча, яку цитує LETA.

Під час візиту було відвідано підрозділи латвійської прикордонної служби в Дауґавпілсі, щоб ознайомитися з ситуацією на латвійсько-білоруському кордоні та оглянути збудований паркан.

Читайте також: Латвія відкликає прикордонників з відпусток

Останнім часом Білорусь зосередила свою гібридну атаку на латвійському кордоні.

Латвійський уряд заявляє, що будівництво постійного паркану на кордоні з Білоруссю буде завершено до кінця року. Наразі збудовано близько 80 відсотків паркану. Будівництво паркану на кордоні з Росією планується завершити наступного року, заявляє влада.

Через міграційний тиск уряд Латвії вирішив закрити один з двох чинних автомобільних переходів на кордоні з Білоруссю в Сілені.

Як писав Dailylviv.com раніше, перетнути кордон з Латвією нелегалам допомагають білоруські силовики.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів