Кияни вдруге зібрали 6 тисяч голосів за звільнення львівського ексчиновника, який працює в мерії столиці

16:28 3 серпня 2024 р.

Фото до новини

Мешканці столиці також вимагають доручити наступнику провести аудит стану всіх транспортних споруд.

Про це йдеться в петиції на сайті Київської міської ради, пише DailyLviv.com.

Автор петиції Олександр Сергійович Гречко закликає звільнити з посади директора департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслана Кандибора. Петиція набрала необхідні для розгляду 6 тис. голосів.

Згідно з платформою петицій на сайті Київради, петиція була подана 24 червня і станом на 3 серпня набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів.

"Рік тому кияни зібрали 6000 підписів під петицією про звільнення Руслана Кандибора з посади директора Департаменту транспортної інфраструктури. Попри вимогу киян, мер Віталій Кличко не підтримав звільнення Кандибора, а навпаки став на його захист. З того часу сталося багато кричущих випадків із транспортною інфраструктурою столиці, які свідчать про халатність у виконанні своїх обов'язків та службову недбалість Кандибора", - йдеться в тексті петиції.

У зв'язку з цим, автори петиції просять звільнити Кандибора з посади та на відкритому конкурсі зі залученням до відбору міжнародних експертів у сфері міської мобільності обрати нового керівника.

Крім того, доручити наступнику провести аудит стану всіх транспортних споруд і розробити програми з ремонту та відновлення робіт із поточного утримання наявної транспортної інфраструктури.

Читайте такожУ Києві обвалився Дегтярівський міст

Серед провалів Руслана Кандибора перелічують такі:

1. Аварійна зупинка перегону метро Либідська — Деміївська в результаті підмивання тунелів річкою Либідь у грудні 2023 року. Про проблему знали і намагалися замовчати, що призвело до потреби зупиняти метро в авральному режимі. Тепер замість нормального регулярного утримання тунелів метро з бюджету міста витрачають 400 мільйонів гривень на облаштування нового тунелю. А жителі Голосієва та Теремків вже пів року без нормального сполучення.

2. Розтрати на нові розв’язки під час війни. Попри вимоги киян зупинити будівництво розв'язок до закінчення війни, Кандибор почав будівництво нової розв'язки на Оболоні з кошторисною вартістю 2 мільярди гривень, не надавши жодних розрахунків ані громаді, ані депутатам Київради щодо її доцільності. Також виконав реконструкцію Дегтярівського шляхопроводу за 920 мільйонів гривень зі збільшенням його розмірів, що призвело до надлишков витрат, і — знову без розрахунків щодо доцільності виконання реконструкції в такому вигляді.

3. Організація провальних тендерів на закупівлю тролейбусів за кошти Європейського інвестиційного банку. На перший тендер не прийшов жоден учасник. Другий тендер був виписаний з умовами, які схожі на дискримінаційні до українських виробників, і навіть після отримання заявок від двох іноземних виробників був скасований. Третій оголошений тендер фактично має умови попереднього тендеру, що веде до чергового провалу, і гру на руку іноземним виробникам.

4. Згортання вже розпочатих проєктів реконструкції трамвайних колій.

Відсутність інновацій для покращення мобільності у Києві.ДТІ окрім утримання господарства в першу чергу має формувати політики і займатися розвитком транспортної інфраструктури. Він має працювати над тим, щоб пересуватись по місту було швидко, комфортно, доступно, безпечно, прогнозовано. На разі для керівника Дептрансу заскладні навіть ці слова.

"І це лише частина глобальних проблем, які є наслідком ганебних провалів головного транспортника в управлінні транспортною інфраструктурою Києва", - зазначають в петиції.

Довідка

Директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА

Кандибор Руслан Васильович народився 8 червня 1977 року у с. Оброшине Пустомитівського району Львівської області.

Освіта: У 1999 р. – закінчив Державний університет «Львівська політехніка» (технологія будівельних конструкцій виробів і матеріалів, спеціаліст). У 2017 р. - Львівський національний університет імені Івана Франка (правознавство, магістр), у  2018 р. - Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (державне управління  магістр). 

Трудова діяльність: 

08.1998-05.1999 виконроб дочірнього підприємства «Ольвія»;

05.1999 – 04.2000 виконроб ЗАТ будівельно-ремонтна фірма «Бізон»;

05.2000 – 01.2004 виконроб ТОВ «Магік»;

02.2004 – 11.2007 виконроб підприємства «Гарант» УТОГ;

02.2008 – 02.2010 головний інженер ТОВ «Компанія БІК»;

02.2010 – 06.2010 начальник відділу комунального господарства Франківської районної адміністрації Львівської міської ради;

06.2010- 11.2011 заступник голови райдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства Франківської районної адміністрації Львівської міської ради;

11.2011 – 12.2015 голова Франківської районної адміністрації Львівської міської ради;

12.2015 – 12.2015 заступник начальника Служби з фінансово-економічних питань Служби автомобільних доріг у Львівській області;

12.2015 – 11.2017 начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області;

02.2018 – 12.2019 начальник відділу з організації безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг у Львівській області;

01.2021 – 02.2021 начальник відділу патронатної служби Львівської обласної ради;

02.2021 – 08.2021 керуючий справами Львівської обласної ради;

09.2021 – до цього часу директор Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів