Очільник «Укравтодору» оглянув хід реконструкції мосту на Львівщині

12:45 28 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 28 серпня, відбувся огляд завершення реконструкції мостового переходу через річку Дністер на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-12 «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка».

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Участь в огляді взяли перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський, виконувач обов’язків голови Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодору». – «ЩЛ») Славомір Новак і начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор».

Василь Лозинський зазначив: «Упродовж місяця-двох будуть завершені інші дрібні роботи, аби мати можливість цей міст зберегти у належному стані. Важливість цього інфраструктурного проекту свого часу зрозуміли усі, тож за доволі короткий термін вдалося реалізувати усі роботи. На цьому ремонти важливих обєктів не завершиться, а триватимуть і надалі».

«Старий міст визнали аварійним у 2008 році, а перекрили у 2017 після обвалу балки. Дорожники одразу приступили до проектування нового моста і у липні 2018 року розпочали ремонтно-будівельні роботи», – нагадали в облдержадміністрації.

Натомість Славомір Новак наголосив: «Тішить, що сьогодні ми уже можемо бути присутні на відкритті мосту. Два роки тому міст був у знищеному стані, але, знявши фінансування з інших об’єктів, нам вдалось привести його до належного стану. Тепер це найбільша транспортна споруда в Західній Україні, і це великий успіх для усіх. Він розташований на міжнародному коридорі, тому у планах відремонтувати ще й дорогу».

«Довжина нового мостового переходу становить 181,05 метра. Влаштовано по одній смузі руху в кожному напрямку, загальна ширина проїзної частини становить 7,5 метра», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Конструкція проїзної частини на мості складається з монолітної накладної плити, гідроізоляції, нижнього та верхнього шарів асфальтобетонного покриття. Влаштовані підходи до мосту довжиною 1,326 кілоиетра та тротуари. На тротуарах влаштовано тонкошарове зносостійке покриття. На під’їзних дорогах влаштовано конструктивні шари асфальтобетонного покриття з попереднім посиленням основи», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Окрім того, освітлено міст та підходи до мосту довжиною 0,6 кілоиетра, а для забезпечення безпеки дорожнього руху та орієнтування водіїв встановлені необхідні дорожні знаки, металеве бар’єрне та перильне огородження, напрямні стовпчики та нанесено горизонтальну дорожню розмітку. Тривалість реконструкції – 13 місяців», – повідомили також в облдержадміністрації.

«Загальна вартість об’єкту – 229,4 млн. гривень, фінансування здійснювалось з державного бюджету. Для забезпечення протиповеневих заходів проектною документацією передбачено влаштування габіонних матраців та ящиків, над чим зараз тривають роботи», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів