Курсанти Львівського університету ДСНС відпрацювали способи порятунку людей (відео)

18:14 23 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відпрацювали способи рятування людей, які опинилися заблокованими в багатоповерховій будівлі та відрізані від основних евакуаційних виходів.

За словами начальника навчальної пожежно-рятувальної частини Василя Ковальчика, навчання проведені з метою якісного засвоєння теоретичного матеріалу у поєднанні з практичними навичками при проходженні навчальної програми підготовки пожежників-рятувальників, командирів відділень та начальників караулів пожежно-рятувальних підрозділів. Василь Ковальчик розповів також: «За задумом створено ситуацію, максимально наближену до можливої реальної, із потерпілими особами, що опинилися відрізаними від евакуаційних виходів небезпечними чинниками пожежі та благають про допомогу і порятунок».

По прибуттю чергового караулу навчальної пожежно-рятувальної частини до місця виклику у складі двох відділень проводиться візуальна розвідка, керівником гасіння пожежі віддаються команди для залучення усіх сил та засобів в першу чергу на рятування людей з вікон третьго та четвертого поверхів за допомогою ручних пожежних драбин, використовуючи при цьому комбінований метод. Після успішного проведення рятувальної операції проведено гасіння умовної пожежі на поверхах будівлі.

Такі практичні заняття вчать майбутніх рятувальників-професіоналів, як керівників гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій, приймати правильні обґрунтовані рішення в екстремальних ситуаціях, які можуть виникати при оперативній роботі підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомили сьогодні, 23 травня, на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів