Критична ситуація у селі Бистриця: річка підмила правий берег

17:05 12 червня 2023 р.

Фото до новини

Через потужні зливи, які пройшли 10 червня на Львівщині, та критичного збільшення рівня води у гірських річках, постраждали курорт Східниця та Стрийщина.

Про це інформує Дрогобицька міська рада, пише Dailylviv.com.

У межах Дрогобича та територіальної громади масштабних надзвичайних ситуацій негода не завдала, поінформував 12 червня на щотижневій понеділковій нараді Ігор Юзьв’як, керівник відділу з питань НС та цивільного захисту населення ДМР.

Під час негоди тимчасово було знеструмлено водозабір «Гірне» через аварійну ситуацію на лінії електромереж. КП «Дрогобичводоканал» оперативно повідомив мешканців про проблему, відтак спільно з фахівцями ПрАТ «ЛОЕ» пошкодження були усунені, а водопостачання відновлено.

За інформацією від старост сіл ТГ, у населених пунктах значних підтоплень не було. Хоча рівень води у річках підвищився та подекуди таким залишається до сьогодні. На межі критичної - ситуація у селі Бистриця. За словами старости Олександри Семків, річка Бистриця підмила правий берег пішохідного переходу між селами Ступниця та Селець. В інших населених пунктах рівень води в річках значно піднявся.

Що стосується Дрогобича, то як поінформували комунальники, під час суботньої негоди вулиці міста чи певні мікрорайони не зазнали суттєвих підтоплень. Найперше мовайіде про проблемні вулиці – Євгена Коновальця, Горішня Брама, Бориславська, які часто зазнавали підмивань у час злив. Цього разу ці вулиці та мікрорайони не підтопило.

Наслідки негоди відчули на собі окремі заклади освіти Дрогобича. За словами головного освітянина міста Романа Грицая, у дошкільній установі №19 частково протік дах, затопило підвали старого приміщення школи №5.

Протікала покрівля і в Народному домі, що у Стебнику, зазначив керівник Управління культури та розвитку туризму Стас Лецик. Там затекло 4 кімнати та підтоплено підвальне укриття.

На Львівщині ліквідовують наслідки водяної стихії: що затоплено (відео)

На автодорозі Східниця – Верхнє Синьовидне перекрили рух

Затоплено будинки, готелі, магазини, автомобілі: Козицький повідомив про наслідки стихії (відео)

Зруйновано дороги, мости, газопровід, людей евакуйовують: Козицький про наслідки стихії на Львівщині (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів