Криміналісти ідентифікували усі 59 тіл загиблих людей у Грозі

13:31 12 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Правоохоронці встановили особи усіх 59 загиблих у результаті російського удару по селу Гроза 5 жовтня. 5 постраждалих перебувають у лікарнях.

 Про це повідомив голова МВС Ігор Клименко, пише Dailylviv.com

"Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині. 59 людей вбили росіяни прямим влучанням Іскандера в селі Гроза. Всі жертви – місцеві мешканці. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила двох місцевих жителів, які навели Іскандер на село Гроза (відео)

За його словами, 19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. Для цього упродовж 6 діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали збіг фрагментів.

Клименко уточнив, що одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20-ти частинах тіла.

Ще двох осіб вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, оскільки в них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів.  

Нагадаємо,  5 жовтня росіяни ударом ракети вбили майже пів села. Під час ракетного удару в кафе проходили поминки по військовому. На цей удар відреагував Президент України Володимир Зеленський. Зокрема він зазначив, що удар ракети по звичайному продуктовому магазину на Харківщині -  абсолютно свідомий теракт.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів