«Кров’ю» облила посла РФ в Польщі. Росіяни заочно заарештували українку

09:08 12 березня 2024 р.

Фото до новини

Ірина Земляна, громадянка України, відреагувала на рішення російського суду про її заочний арешт у зв’язку з обвинуваченням у вчиненні нападу на посла Росії в Польщі.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Вона вважає, що рішення суду є безпідставним, оскільки в матеріалах справи відсутні будь-які докази. Земляна наголосила, що російське правосуддя керується лише хворою фантазією, а не законом. Вона заявила, що не визнає судову систему Росії та відмовляється взаємодіяти з російськими судами.

Читайте також: Посольство Польщі в Москві закидали мішками з гноєм та українськими прапорами

Земляна зазначила, що буде співпрацювати лише з міжнародними організаціями, такими як Інтерпол, у разі потреби. Вона також підкреслила, що не планує оскаржувати цей арешт через відсутність віри у російське правосуддя.

У Росії у лютому 2024 року Земляну внесли до списку „терористів та екстремістів”. Ще у листопаді 2022 року РФ оголосила Земляну в розшук, стверджуючи, що вона напала на посла Андрєєва. Проте Земляна наголошувала на своїй невинності.

Нагадаємо, 24 лютого будинок російського посла у Варшаві «прикрасили» купою гною. У другу річницю повномасштабного вторгнення активісти зробили ранок російських дипломатів схожим на ранок багатьох українців: гули сирени та було чути вибухи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів