Будинок російського посла у Варшаві «прикрасили» купою гною

11:20 24 лютого 2024 р.

Фото до новини

Група активістів, серед яких були представники Євромайдан-Варшава, організувала незвичайну акцію.

Про це інформує inPoland, пише DailyLviv.com

У другу річницю повномасштабного вторгнення активісти зробили ранок російських дипломатів схожим на ранок багатьох українців: гули сирени та було чути вибухи. Будинок російського посла „прикрасили” купою гною.

Сьогодні, 24 лютого, у другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, близько 6:00, група активістів, серед яких були представники Євромайдан-Варшава, організувала незвичайну акцію. Протестувальники увімкнули сирени та відтворили звуки вибухів біля будівлі на вулиці Бетховена, 3 у Варшаві, де проживає багато російських дипломатів. Своїми діями організатори хотіли дати відчути росіянам той жах, в якому українці живуть останні 10 років.

«Нашим наміром було розбудити російських дипломатів таким чином, щоб хоча б у незначній мірі відобразити те, як Росія 10 років будить українців. Ми хочемо звернутися до польської влади з проханням вислати всіх російських дипломатів і ліквідувати посольство рф. Як, наприклад, зробила влада країн Балтії у 2022 році. Не розумію, чому ми досі тримаємо представників цього злочинного режиму в Польщі?», – підсумував активіст Евромайдан-Варшава Микола Петрига.

Тим часом у Констанціні-Єзьорній польські активісти розкидали гній біля воріт котеджу, де живе російський посол. На цій купі вони встановили закривавлений російський прапор з літерою «Z» і розгорнули транспарант із написом: «росія = лайно! Ми не хочемо вас у ЄС! Забирайся!”

Своїми діями активісти дали чіткий сигнал польській владі та Європейському Союзу: настав час виставити російських дипломатів з Польщі. Активісти наголосили, що російська федерація несе відповідальність не лише за воєнні злочини в Україні. Російські агенти впливу викликали величезні заворушення по всій Європі, зокрема на польсько-українському кордоні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів