Три ракети влучили у Львів, - Козицький (відео)

11:08 6 липня 2023 р.

Фото до новини

Ударна хвиля пошкодила орієнтовно 30 будинків та понад 50 автомобілів.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

Уночі 6 липня ворог знову атакував Львівську область. Сили ПвК «Захід» збили 7 ракет типу «Калібр», які летіли з напрямку Чорного моря. На жаль, 3 ракети влучили у Львів, - сказав Максим Козицький. - Найбільшого удару зазнав багатоквартирний житловий будинок на вулиці Стрийській. Пряме влучання ракети спричинило руйнування.

«На жаль, станом на зараз, нам відомо про загибель чотирьох мешканців будинку. Розбір завалів на місці влучання досі триває, тому є ймовірність, що кількість жертв зросте. Але маємо велику надію знайти людей живими. Також 34 постраждалих звернулись по медичну допомогу, з них 13 шпиталізували», – повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ударна хвиля пошкодила орієнтовно 30 будинків та понад 50 автомобілів. У жителів сусідніх будинків вибиті вікна та двері. Також пошкоджені гуртожитки, в яких проживають студенти та ВПО, два вищих навчальних заклади, санаторна школа, будинок дитини. Зруйнована підстанція, внаслідок чого 150 абонентів залишаються без електрики.

«Є також руйнування у Глинянській громаді. В місцевому Народному домі вибиті вікна, пошкоджені кілька приватних осель. Попередньо – без постраждалих. Унаслідок падіння уламків ракети є також руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих також нема», – розповів очільник області.

Зараз на місці влучання працюють фахівці ДСНС. За інформацію міського голови Андрія Садового, мешканців постраждалого будинку тимчасово поселяють у готелі та гуртожитки. З міського бюджету на ліквідацію наслідків уже скерували 100 мільйонів гривень.

Отримати компенсацію від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії, можна через програму «єВідновленн». Таку допомогу надають в обсязі не більше ніж 200 тис. гривень за один пошкоджений житловий об’єкт.

Важливо! На момент оголошення повітряної тривоги в укритті будинку, який зазнав удару, перебували всього 5 людей. Тож закликаємо громадян дотримуватись правил безпеки під час оповіщення тривоги, адже йдеться про порятунок вашого життя!"

Тривають аварійно-рятувальні та пошукові роботи у зруйнованому будинку у Львові

До двох міських лікарень Львова госпіталізували 13 постраждалих

Зруйновано більше 50 помешкань, - міський голова Львова

Зеленський відреагував на нічний ракетний удар по Львову і показав відео

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів