Кожного курсанта львівської військової академії щодня годують на 57 гривень 26 копійок

11:34 20 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Харчування американського військового обходиться в 12 доларів.

До 2020 року Збройні сили України повинні перейти на стандарти НАТО, а отже, і харчуватися українські військові повинні будуть відповідно. Наразі до запровадження омріяних стандартів ще далеко, але у львівській Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного вже місяць триває експеримент, в якому наблизили харчування курсантів до стандартів альянсу.

Тепер нагодувати одного курсанта обходиться в 57 гривень 26 копійок (близько двох доларів) у день, а калорійність раціону становить не менше трьох тисяч калорій на добу. Для порівняння, харчування американського військового обходиться в 12 доларів.

Окрім власне меню, в академії змінився і принцип приготування їжі. Тепер це роблять не визначені фірми, а військові кухарі в навчальному закладі. Начальник продовольчої служби Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, майор Юрій Сльозко, розповів: «Фірма, яка виграла тендер, постачає нам ті продукти, які ми зазначили в заявці. І вже з них ми готуємо страви. В меню з’явилися продукти, яких раніше в раціоні військовослужбовця не було. Це банани, дині, кавуни, апельсини, огірки, помідори, перець, печиво, ковбаса, овочі гриль, йогурт, сік, кава».

До прикладу, тарілка курсанта на сніданок вміщує: смажені курячі стегенця, тюфтельки, картопляне пюре, гречану кашу, хліб, масло, цукор, чай, каву, лимон, сир, джем, соус, йогурт. Натомість про харчування американських військових розповіла інспектор харчування Крістіна Черешнєва зі Збройних сил США. Щоденний раціон одного американського військового в їдальні, виявляється, складається з основної страви, до якої входять щонайменше два види м’яса, гарніру (різні крупи, бобові та овочі), супу, двох видів салатів, фруктів. А серед напоїв обов’язково повинні бути стовідсоткові соки.

Про це повідомили сьогодні, 20 жовтня, в київському часописі «Україна Молода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів