Кордон Україна-Польща варто переїжджати до 8.00 та після 15.00 і через три пункти пропуску, – поради прикордонника (відео)

16:36 17 грудня 2014 р.

Фото до новини

Щоби не стояти в багатогодинних чергах на кордоні між Україною і Польшею, варто переїжджати його до 8 ранку або після 15 години через пункти пропуску «Грушів», «Угринів» та «Смільниця» і ретельно підготувати всі потрібні документи.


Відео: Львівський прес-клуб

Такі поради дав в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему «Різдво на кордоні. Особливості перетину західного державного кордону у період зимових свят» помічник начальника західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремет.

За його словами з 29 грудня до 10 січня буде особливий період туристичного сезону. І прикордонники знають, що з року в рік бувають ті ж самі проблеми.
Тому Володимир Шеремет дає три основні поради.

- Вибирати маршрут руху варто так, щоби він не перетинався на основних пунктах пропуску. Наприклад, коли їдуть немісцеві, з інших областей, і вони "забивають" маршрут в навігацію, то їх автоматично навігатор веде через пункт пропуску Краківець. І всі їдуть в той Краківець. А кордон не гумовий. Пункти пропуску були побудовані ще у дев’яності роки, розраховані на одну пропускну спроможність, а фактично ми пропускаемо в чотири рази більше, - каже він.

Найкраще, на його думку, їхати через Грушів, Угринів та Смільницю. Бо в цих пунктах пропуску працює спільний українсько-польський контроль.
- Перевага цих трьох пунктів пропуску в тому, що вони розташовані на польській стороні, і там є спільний контроль. Заїхали, один пункт контролю, польський прикордонник, наш прикордонник і все. За 15 хвилин – вільні, - каже прикордонник.

Також прикордонники помітили, що найбільше навантаження на кордони - з  8 години ранку до 15 години.
- Люди прокинулися, поснідали і потихеньку поїхали на кордон. Заїхали в пункт пропуску "Краковець", а там - дуже багато автомобілів, - каже Володимир Шеремет.

І на третьому місці, за рейтингом затримок-перешкод на кордоні, є непідготовлені документи. Прикордонник радить ретельно готувати всі документи вдома. Особливо звертати увагу на нотаріальні доручення від батьків, коли їдуть діти.

Також Володимир Шеремет радить звертатися за довідками на телефон довіри прикордонної служби, де можна отримати всю необхідну інформацію - аж до черг на кордоні.
Багатоканальний телефон довіри Державної прикордонної служби 044 527 63 63.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів