Контрнаступ Україна зможе почати лише у 2025-му

15:08 9 грудня 2023 р.

Фото до новини

Аналітики прогнозують, що зараз українські сили просто готуються зупинити будь-яке подальше просування Росії на фронті.

Виснаженій Україні потрібен час, щоб відновити свій потенціал, тож почати новий контрнаступ проти російських військ Україна зможе лише у 2025 році. Про це пише Wall Street Journal з посиланням на західних дипломатів і військових стратегів, інформує DailyLviv.com  з посиланням на Польське радіо. 

Витратна і багатомісячна кампанія з відсічі російським військам завершилася невеликим зміщенням лінії фронту. Економічна та військова підтримка з боку США та Європи під питанням, внутрішньополітичні тріщини розширюються, моральний дух українського суспільства слабшає, зазначає нью-йоркська газета.

Читайте також: США сподіваються, що Україна зможе розпочати новий наступ

Аналітики прогнозують, що зараз українські сили просто готуються зупинити будь-яке подальше просування Росії на фронті. На думку західних стратегів, найкращий сценарій передбачає, що наступний рік стане періодом відновлення українських військових.

Згідно з цим сценарієм, обмежена кількість українських військовослужбовців утримувала б російські сили на безпечній відстані, а за цей час країни НАТО мали б час навчити нових українських солдатів, збільшити виробництво зброї та поповнити українські запаси. 

Wall Street Journal також зазначає: ми повинні пам'ятати, що це буде дуже довга війна.

Як писав DailyLviv.com раніше, РФ готується до нового наступу проти України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів