Консульство України в Лондоні закликало біженців-чоловіків стати на військовий облік

09:53 12 січня 2024 р.

Фото до новини

Чоловіків призовного віку з України, які понад три місяці живуть у Великій Британії, закликали стати на військовий облік.

У консульстві України у Лондоні зазначили, що не будуть обмежувати надання послуг українцям призовного віку.

Про це повідомили у  консульств України у Лондоні, пише DailyLviv.com.

У повідомленні дипломати посилаються на вимоги Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 30 грудня 2022 року № 1487. Згідно з ним, військовозобовʼязані та резервісти мають:

  • перебувати на військовому обліку у випадку виїзду за кордон на строк понад три місяці;
  • впродовж семи днів з дня прибуття у Британію чоловіки повинні прийти до будь-якої дипломатичної установи України з паспортом та військово-обліковими документами для того, щоб стати на військовий облік.

Читайте також: У Польщі хочуть запровадити перевірки українських чоловіків мобілізаційного віку

Там додали, що інформація про осіб віком від 18 до 65 років, які стають на тимчасовий облік у посольстві, одночасно включає їх до військового обліку. Цей облік стосується призовників, військовозобов'язаних та резервістів й ведеться відповідною установою. У консульстві також наголосили, що законодавством не встановлено обмежень для чоловіків призовного віку, які хочуть скористатися консульськими послугами. «Тобто інформація про те, що без документів з військкомату чоловіки не можуть оформити паспорт/доручення тощо, не відповідає дійсності», – додали у повідомленні.

Нагадаємо, Зеленський розказав, що думає про призов українців за кордоном. В українському суспільстві є питання до військовозобов'язаних чоловіків, які поза законом виїхали з України під час війни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів