Комунальні служби Львова сьогодні заберуть повалені дерева в парках

09:35 16 червня 2020 р.

Фото до новини

У Львові цього року проектуватимуть будівництво ще одного колектора на перехресті вулиць Чорновола-Торф'яна: забагато будинків врізаються тут у каналізаційну мережу.

Комунальні служби Львова ліквідували наслідки негоди у місті, що трапилася минулого тижня. Сьогодні ще мають забрати повалені дерева в парках. На цьому наголосила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк в ранковому ефірі радіо «Люкс FM».

«Після негоди було повалено дуже багато дерев — і в парках, і по місту, були також місця, замулені піском. Станом на сьогоднішній день недоліки усунуті, ще залишилось декілька десятків дерев в парках забрати — вони вже розкрижовані, сьогодні мають працювати люди і забрати ці дерева. А якщо говорити по місту, то наслідки стихії ліквідовані в повному обсязі - це стосується прибудинкових територій, магістральних доріг, тротуарів — в основному, це були дерева, які ми забрали.

Щодо перехрестя Коперника-Сахарова, була виїзна нарада за участю «Львівелектротрансу», Франківської адміністрації, і ми спільно прийняли певний алгоритм дій. Перше — були якісно промиті прочищені дощоприймачі зі сторони Галицького і Франківського районів, була добре прочищена зливна каналізаційна мережа, яка прилягала до території Львівелектротрансу, тому якісно стікала вода", — розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Вона зауважила, що цього року проектуватимуть будівництво ще одного колектора на перехресті вулиць Чорновола-Торф'яна.

«В нас є проблеми на перехресті Чорновола-Торф'яна, там впадає в русло Полтва. Львів розбудовується, і дуже багато будинків врізаються в каналізаційну мережу. Тому там треба проводити масштабні роботи, будувати ще один колектор. Ми цього року будемо проектувати власне будівництво ще одного колектора, і думаю на наступний рік цей колектор будемо будувати. Там дійсно є проблема, яку треба вирішувати», — зазначила Ірина Маруняк.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Сихівський район Львова сьогодні без води, працюватимуть водовозки.

"Щоденний Львів" повідомляв, що у середу голови фракцій ЛМР обговорять проблему зі зарплатою комунальників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів