Комісія Львівської обласної ради визнала 115 бійців-добровольців АТО

14:20 4 липня 2017 р.

На засіданні комісії облради прийняла рішення, відповідно до якого бійців добровольчих батальйонів, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, визнають бійцями-добровольцями.

Про це повідомили сьогодні, 4 липня, у Львівській облдержадміністрацій, де також поінформували: «Відтак, їм видають відповідні посвідчення та надають одноразову грошову допомогу у розмірі трьох тисячі гривень. Своїм правом уже скористалися 115 мешканців Львівщини».

В облдержадміністрації також пояснили: «Бійцем-добровольцем АТО, згідно з встановленим порядком, може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувались для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому не ввійшли до складу Збройних Сил України, міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів та брали безпосередню участь у бойових діях. Для визнання бійцем-добровольцем АТО особа повинна надати пакет документів - з переліком можна ознайомитися, скориставшись посиланням на сайті облдержадміністрації».

«Подані особою документи розглядаються на найближчому засіданні комісії, але не пізніше, ніж у місячний строк після подачі документів. Витяг з протоколу засідання комісії департаментом соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації скеровується в управління соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів для формування списків на виплату допомоги», – поінформували також сьогодні, 4 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів