Карпатському регіону загрожує реальна небезпека - ООН

14:42 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

Карпатський регіон перебуває в реальній і безпосередньої небезпеці. заявила про загрози для країн Карпатського регіону через вирубку лісів та зміни клімату.

Про це заявила виконавча директорка програми ООН з питань довкілля Інгер Андерсен на зустрічі з представниками Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини та України у середу, повідомляє прес-служба ООН.

Про це пише DailyLviv.

Андерсен наголосила, що дерева незаконно вирубують та вивозять за кордон - це має негативні наслідки для екосистеми. Також вона нагадала про кілька руйнівних повеней, які за останні роки пережила Україна.

За її словами, значна частина загрози для Карпат походить від незаконної, а іноді і організованої злочинної діяльності. Злочинні групи вдавються до насильства - залякуючи, а іноді і вбиваючи лісників та активістів, які намагаються їх зупинити.

Андерсен закликала захищати тих, хто перебуває на передовій, припиняти діяльність банди та притягувати до відповідальності великі компанії, які беруть участь у закупівлі незаконної деревини. Це можна зробити. Сили безпеки Румунії в 2018 році розірвали незаконне лісорубне кільце.

"Не обманюйте себе: Карпатський регіон перебуває в реальній і безпосередньої небезпеці", - заявила вона.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів