Карантин: у Львові примусово закрили два заклади

19:58 15 червня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 15 червня, моніторингові групи обстежили 129 об'єктів, дали 14 попереджень та склали 2 протоколи щодо закладів, які мали порушення правил безпеки. Натомість цих вихідних було обстежено 591 об'єкт, та закрито 2 заклади.

Про це повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури,  інформує пресслужба ЛМР.

«Моніторингові групи працюють у посиленому режимі зранку і до кінця робочого дня. Вони обходять всі заклади.

Протоколи можуть виписувати з різних причин: якщо немає дезінфектора, масок, рукавичок тощо. Все залежить індивідуально від кожного об'єкту. Якщо засоби індивідуального захисту відсутні при перевірці, то заклад отримує попередження, і йому дають день, аби усунути недоліки. Далі складається протокол, що передбачає штрафні санкції. Якщо ж люди не реагують і не дотримуються заходів безпеки, то ми закриваємо об'єкт", — зазначила Ірина Маруняк.

Зокрема, за результатом перевірки на вихідних, було зачинено 2 заклади: на вул. Дорошенка (Галицький район) та вул. Наукова, 112 (Франківський район).

Міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення щодо посилення роботи моніторингових груп для перевірки суб'єктів господарювання та міського транспорту на дотримання всіх карантинних заходів.

Моніторингові групи працюють у складі працівників райадміністрацій за участю працівників Держпродспоживслужби та правоохоронних органів. Такі групи були сформовані та працюють з початку карантину.

Рейди проводитимуть щодня у посиленому режимі. При виявленні порушень буде прийматись рішення міською комісією з питань ТЕБ і НС щодо припинення діяльності тих чи інших суб'єктів господарювання, якщо вони не дотримуються протоколів, напрацьованих комісією. Розмір штрафу для порушників — від 17 до 34 тис. грн.

Додамо, перевізники на Львівщині 15-16 червня самовільно відновлюють перевезення в райони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів