Кандидати на керівні посади в юстиції Львівщини прийшли на конкурс зі шпаргалками

13:18 17 листопада 2015 р.

Фото до новини

Окремі кандидати на посади начальників органів юстиції у Львівській області прийнли на конкурс зі шпаргалками, як школярі.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 17 листопада, під час прес-конференції на тему: «Оголошення результатів конкурсів на керівні посади в районні, міськрайонні та міські управління юстиції Львівської області (57 вакансій)», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

- Шпаргалки ми вилучали, людям робили зауваження, щодо цього ми зробили свої висновки, - каже він.

За словами начальника управління юстиції у Львівській області, шпаргалки були звичайними, типу «гармошки», як в школі чи в вузі. Деякі особи намагалися використовувати мобільні телефони.

- Усі допоміжні засоби після іспиту ми повернули власникам, - каже Ярослав Жукровський.

Проте він стверджує, що більшість кандидатів продемонстрували високий рівень знань.

- Реально люди вчилися і знали, - каже начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області.

За його словами, Львівське обласне управління юстиції спробувало підійти по- новому до конкурсу: всі письмові іспити транслювали в он-лайн режимі. Зараз це відео, як і відскановані конкурсні роботи, доступні в режимі он-лайн.

- Якщо будь хто з експертів чи громадян хоче ознайомитися з тим, як певний кандидат написав роботу, чи володіє він знаннями в галузі конституційного права та профільних галузей, то має можливість це зробити, - каже він.

Також в тестовому режимі спробували зробити опитування про ставлення людей до кандидата.
Понад три тисячі осіб висловилися з цього приводу.  І громадянам надали можливість надіслати на електронну скриньку свої зауваження про неналежну поведінку чи неефективну організацію роботи претендентів. 

- Було багато листів, емоційні, подекуди без фактажу. Але обґрунтовані зауваження були враховані.
Тому практика електронних консультацій перед призначенням на посади є позитивною в повинна запроваджуватися, - вважає Ярослав Жукровський.

За словами заступника начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області з питань державної реєстрації Оксани Куманської-Нор, отримували і анонімні, і адресні повідомлення, перевіряли факти, які були в листах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів