Іноземні інструктори продовжуватимуть тренувати українських бійців на Яворівщині

14:48 2 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

У четвер, 2 лютого, на Яворівському полігоні відбулася церемонія відкриття нового етапу підготовки підрозділів Збройних Сил України за програмою «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна» (JMTG-U), до складу якої входять військові інструктори зі США, Канади, Великої Британії, Литви й Польщі.

Зокрема в урочистостях взяли участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, посол США в Україні Марі Йовановіч і посол США в Польщф Пауль Джонс. Урочиста церемонія розпочалася з виконання військовим оркестром державних гімнів усіх представлених країн.

Опісля був розгорнутий прапор 45-ї піхотної бригади національної гвардії збройних сил США. Представник американської сторони зачитав коротку історичну довідку щодо 45-ї піхотної бригади Національної гвардії збройних сил США та 28-ї окремої механізованої бригадаи .

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, який зазначив: «Від імені депутатського корпусу Львівської обласної ради дякую кожному солдату. Дякую усім, хто організував і братиме участь у цих навчання. Переконаний, здобутий досвід пригодиться зараз як ніколи. Воєнне протистояння на сході України, на жаль, ще скоро не закінчиться. Окрема дяка першому командиру 28-ї окремої механізованої бригадаи. Як волонтери ми не  раз перетиналися на відтинку сходу. Вся Україна знає про ваші подвиги. Тому з вірою в серці в перемогу»

Наприкінці урочистостей військовий капелан благословив присутніх та зачитав молитву. Опісля усі охочі  могли ознайомитися з  процесом планування багатонаціонального командно-штабного навчання зі залученням військ «Rapid Trident 2017».

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в прес-службі Львівської обласної ради, де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів