Грибники натрапили на Львівщині на артснаряди й міну

10:15 25 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

24 серпня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час збирання грибів в лісовому масиві, поблизу села Дрогомишель у Яворівського районі на відстані 100 метрів від дороги натрапили на 76-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Про це повідомили в неділю, 25 серпня, в Головному управлінні ДСНС у Львівській області, де також розповіли: «24 серпня о 19:00 фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас було вилучено та знищено встановленим порядком».

«Цього ж дня о 12:30 піротехнічною групою ДСНС України було вилучено та знищено встановленим порядком 6 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни – артилерійський снаряд калібру 152 міліметрів, 82-міліметрову мінометну міну й чотири артилерійські снаряди калібру 45 міліметрів. Боєприпаси були виявлені під час збирання грибів в лісовому масиві на відстані 500 метрів від житлових будинків села Ясенівці к Золочівському районі», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«З початку року на території Львівської області було виявлено 473 вибухонебезпечних предмети та 61 набїй до стрілецької зброї в 239 місцях», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів