Група російських шахедів двічі перетнула україно-білоруський кордон

15:36 31 липня 2024 р.

Фото до новини

Більшість дронів відразу йшли вглиб Поліського радіаційно-екологічного заповідника і далі назад в Україну, але один з дронів пролетів Білоруссю понад 260 км.

Про це повідомив «Беларускі Гаюн», пише DailyLviv.com.

У ніч із 30 на 31 липня відбувся наймасовіший захід «шахедів» у повітряний простір Білорусі за весь період моніторингу. За інформацією «Беларускі Гаюн», за минулу ніч до Білорусі залетіли не менше п'яти дронів-камікадзе типу «шахед».

Перший з шахедів зайшов до Білорусі близько 23:20 у районі д. Асаревичі. І вже о 23:50 з аеродрому «Барановичі» було піднято винищувач ВПС РБ, який понад годину літав по всьому південному сходу Білорусі поблизу прикордоння.

Винищувач зауважували  в районі Речиці, Гомеля та поблизу інших населених пунктів у прикордонні з Україною, що свідчить про те, що винищувач проводив інтенсивний пошук цілей та був піднятий не просто на розвідку, а на цілеспрямоване виявлення шахедів над Білоруссю. Він пробув на півдні країни до 01:30, але й після його повернення до «Барановичів» шахеди продовжили заходити до Білорусі.

Дрони-камікадзе вдерлися в повітряний простір Білорусі в районі м.п. Лоєв, д. Асаревичі та д. Кірово. За часом це відбувалося о 23:20, 00:05, 01:20, і остання група зайшла до Білорусі орієнтовно о 02:30, причому в останньому випадку їх було відразу 2 одиниці.

Більшість дронів після заходу відразу йшли вглиб Поліського радіаційно-екологічного заповідника і далі назад в Україну, але один з дронів пролетів Білоруссю понад 260 км, аж до м. Столін (Брестська область).

Нагадаємо, у ніч на 31 липня 2024 року ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини та 89-ма ударними БпЛА типу «Shahed» із районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ.

Упродовж багатьох годин російські ударні безпілотники намагалися з різних напрямків завдати шкоди Києву.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів