На аеродромі «Барановичі» піднято в повітря винищувач ВПС Білорусі

00:08 31 липня 2024 р.

Фото до новини

Також сьогодні вранці на аеродром «Лунинець» прилетіли 2 вертольоти Мі-8 ВПС РБ.

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн», пише DailyLviv.com

"15 хвилин тому на аеродромі «Барановичі» було піднято в повітря винищувач ВПС РБ. Політ, ймовірно, пов'язаний із перехопленням російського безпілотника  Shahed-136/131.

Також сьогодні вранці на аеродром «Лунинець» прилетіли 2 вертольоти Мі-8 ВПС РБ. Малоймовірно, що їхній приліт пов'язаний з очікуванням російської ракетної атаки території України.

Нагадаємо, що з 15 липня, на аеродромі «Бобруйск» практично щодня чергували гелікоптери Мі-8 та Мі-24 ВПС РБ. Причина — прагнення скоротити підлітковий час до кордону з Україною для перехоплення російських, що залітають до Білорусі, підлітковий час до кордону з Україною. "Шахедів". Вибір аеродрому "Бобруйск" є невипадковим, т.к. він найближче перебуває до кордону. З 26 липня ми не фіксували прильоти гелікоптерів ВПС РБ на аеродром «Бобруйск». Можливо, військові перестали бачити загрози нових прильотів російських. Зважаючи на все, загроза таки збереглася. Досі державні органи не коментували прильоти «шахедів» до Білорусі.

Згодом «Беларускі Гаюн» повідомив: "Ще кілька шахедів могли зайти до Білорусі. За даними @eRadarrua, один із них рухається над територією Поліського радіаційно-екологічного заповідника у напрямку Чорнобиля. Про захід ще одного із шахедів до Білорусі також пише і канал @war_monitor

Також зараз на півдні Білорусі літає винищувач, який був піднятий з аеродрому «Барановичі» в районі 23:50".

О 00.32 «Беларускі Гаюн» додав, що в прикордонні з Білоруссю просто зараз є 6 шахедів

"Вони перебувають на півночі Чернігівської області України, і @war_monitor припускає, що також можуть увійти до Білорусі. Точна кількість шахедів, які наразі",-  вже в Білорусі, невідома", - підсумував «Беларускі Гаюн».

Нагадаємо, перед опівніччю 30 липня з російського аеродрому «Оленья» злетіли Ту-95. Можливі пуски ракет.

Читайте також: У Києві 30 липня пролунав вибух     

Дивіться карту повітряних тривог.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів