Гройсман назвав «надзвичайно серйозною» проблему сміттєзвалища Львова

16:30 28 жовтня 2016 р.

Керівник уряду пообіцяв допомагати «тим, хто має устремління і бажання навести лад».

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив сьогодні, 28 жовтня, після візиту на завод з переробки твердих побутових відходів «Cristal» у передмісті Парижа: «В Україні –проблема сміттєзвалищ. І стихійних, і тих, які десятиріччями в містах не упорядковувалася, є величезна – і екологічна, і з усіх сторін, як не подивися. Цю проблему треба вирішувати». 

Прем’єр-міністр навів приклад Грибовицького сміттєзвалища у Львівській області, а відтак – визнав: «Ця проблема є надзвичайно серйозною».

Голова уряду також повідомив, що запросив французьких представників, щоби вони зробили дослідження України щодо потенційних технологій, які можливо упровадити, обсягів необхідного фінансування та потрібних механізмів. Володимир Гройсман  зазначив при цьому: «Нам потрібно залучати ті компанії, які мають досвід, щоб вирішувати цю проблему в Україні».

Прем’єр-міністр також пообіцяв, що уряд буде допомагати містам України вирішувати цю проблему. Але при цьому він наголосив: «Єдине – ми будемо допомагати тим, хто має устремління і бажання навести у цьому питанні лад. Переконаний у тому, що Україна з такими природними ресурсами має отримати можливість бути і в подальшому екологічно чистою, а не ставати територією, де є виклик забрудненості».

А коментуючи огляд заводу з переробки твердих побутових відходів «Cristal», голова уряду зазначив, що на підприємстві здійснюється практично 100% переробка сміття, застосовуючи технологію його  спалювання. Володимир Гройсман зазначив: «Цей досвід є дуже добрий, але він дуже дорогий для України. Тому можливо знаходити інші технології, які можливо використовувати. Такі заводи мають бути у кожному місті України, кожному регіоні і області для того, щоб вирішувати екологічну проблему».

Про це повідомили сьогодні, 28 жовтня, на урядовому порталі.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів