Головну площу Львова підприємці перетворили на сміттєзвалище

15:50 2 липня 2024 р.

Фото до новини

Більшість підприємців не виносять відходи на контейнерні майданчики.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Як повідомили у Галицькій районній адміністрації, більшість підприємців, орендарів приміщень на пл. Ринок залишають свої побутові відходи біля вуличних урн на кутах пл. Ринок замість того, аби виносити накопичені відходи на контейнері майданчики. Адміністрація закликає не порушувати санітарних умов і не псувати вигляд площі. У разі повторення таких дій порушників штрафуватимуть.

«Підприємці та орендарі приміщень на пл. Ринок мають укладені угоди на вивіз сміття з перевізником ТОВ «Грінера». Цей перевізник облаштував контейнерні майданчики, фактично для всіх фракцій відходів, у центральній частині міста, зокрема довкола пл. Ринок.

Читайте такожПлощу Ринок у Львові завалили російським металобрухтом

Проте, більшість підприємців не виносять відходи на контейнерні майданчики, а залишають їх біля урн на пл. Ринок – на розі з вул. Шевською, з вул. Друкарською, біля «Копальні кави».  Зараз — літо, надворі спека, відходи часто течуть і є неприємний запах. А це негативно впливає на санітарний стан площі. Це неприпустимо, адже пл. Ринок – головна площа нашого міста, яку постійно відвідують туристи на високопосадові гості Львова», - розповідають у Галицькій районній адміністрації.

Відтак мерія просить підприємців та власників приміщень на пл. Ринок звернути увагу орендарям та працівникам своїх закладів на необхідність дотримання правил і виносити свої побутові відходи на контейнерні майданчики.

Найближчі контейнерні майданчики до пл. Ринок розташовані на:

вул. Валова, 29;

вул. Лесі Українки, 43;

вул. І. Федоровича, 20 (колишня вул. І. Федорова);

вул. Низький Замок, 1;

пл. Міцкевича, 8.

У разі виявлення порушень до винуватців будуть застосовані штрафні санкції —  до 1 700 грн.

Читайте також: Скільки жителів України нарікають на сміття чи на шкоду довкіллю від ракетних ударів, — дослідження

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів