Глава МВС звільнив усіх обласних керівників міліції й ДАІ

13:13 18 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у вівторок, що відсьогодні вони мають статус виконувачів обов’язків.

Про це він написав 18 березня на своїй сторінці в соціальній інтернет-мережі «Facebook», пояснивши, що ним розроблено концепцію вирішення кадрових питань в структурі МВС. Оскільки, за словами Арсена Авакова, напівзаходи не допомагають, він вирішив вдатись до розв’язання проблеми радикальним чином. Міністр конкретизував: «Розробив принципово нову модель кадрових рішень у системі. Вчора пізно вночі завершили обговорення концепту комплексного вирішення з головою люстраційного комітету Єгором Соболєвим»..

Наголосивши, що відсьогодні в Україні діятиме «публічна процедура кадрових призначень МВС у регіонах, яка стане випробуванням для офіцерів і службовців».

Аваков також додав, що вже сьогодні видасть указ про початок процедури. Зокрема, вона передбачатиме такі пункти:

1. Всі раніше призначені у всіх областях керівники міліції та ДАІ звільняються від посади і переходять в статус в.о.

2. Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організовує аналіз роботи керівних кадрів на місцях – виробляє пропозиції для вирішення міністру. На наявні і вакансії, що звільняться,  Люстраційний комітет і кадрова комісія МВС проведе публічний відбір кандидатів за участю громадськості.

Водночас, міністр запевнив, що «всі механізми публічного обговорення, консультацій з громадськістю, критерії оцінки, фільтри для лобізму, «чорного» та «білого» піару» буудть визначені в найкоротший термін.

Своєю чергою, голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв запропонував до участі у процедурі залучити до прцедури фахівців від журналістського цеху Юрія Бутусова, а від правозахисних організацій – Євгена Захарова. На таку пропозицію Аваков погодився.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів