Гірники вирішили перекрити 12 січня на Львівщині митні переходи до Польщі (відео, оновлено)

20:26 4 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: bigmir.net

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець розповів про плани страйкарів привернути увагу громадськості.

Страйкуючі у Львівській області шахтарі мають намір 12 січня перекрити митні переходи з Польщею. Про це заявив сьогодні, 4 січня, в ефірі телеканалу «112 Україна» голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Немає впевненості у шахтарів, що в січні вона (зарплата. – Ред.) буде виплачуватися, так само, як і в лютому. Вчора відбулося засідання місцевої організації незалежних працівників України. Також інша профспілка активізувалася. Прийнято рішення провести збори по всіх інших шахт в регіоні, саме на Львівщині, які повинні визначитися, набудуть страйк чи ні», – розповів Михайло Волинець.

У той же час, за його словами, шахтарі вирішили 12 січня перекрити митні переходи з Польщею, щоб привернути до проблеми громадськість. «Вже прийнято рішення 12 січня перекривати митні переходи з Польщею для того, щоб привернути увагу не тільки центральних органів влади до того бардаку, який склався в паливно-енергетичному комплексі, та бездіяльності міністра Демчишина разом зі своєю командою, а для того, щоб привернути увагу всієї міжнародної громадськості», – додав Волинець.

Його повідомлення передали сьогодні, 4 січня, на телеканалі «112 Україна», де також нагадали: «2 січня гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» (с. Глухів Львівської області) розпочали стихійний страйк через заборгованість по заробітній платі. Волинець уточнив, що на сьогодні гірникам підприємства заборгували 78% зарплати за листопад і 100% – за грудень 2015 року».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині розпочали страйк гірники шахти «Степова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів