Гаряче літо. Аналізи, які бажано здати після відпустки

12:33 4 серпня 2021 р.

Фото до новини

Розслаблююча атмосфера літньої відпустки прекрасно налаштовує на романтичний лад. Тому багато відпускників, які не мають постійного статевого партнера, заводять короткі та яскраві курортні романи.

Але навіть якщо ви користуєтеся захисними засобами – повернувшись додому, не зайвим буде здати деякі аналізи на найпоширеніші сьогодні ІПСШ (інфекції, що передаються статевим шляхом).

Головна підступність таких захворювань криється в тому, що вони дуже тривалий час можуть ніяк не заявляти про себе і не давати ніяких тривожних симптомів («прихована» – латентна форма хвороби). Така ситуація досить характерна для чоловіків – іноді чоловік, який має статеву інфекцію, може просто не знати про неї, проте при цьому вона залишається заразною.

Але, як повідомляє видання «КП в Україні» (і цю інформацію підтверджують профільні медичні ресурси), останнім часом випадки безсимптомного перебігу багатьох інфекційних захворювань статевої сфери почастішали і серед жінок. Тому навіть якщо після «любовного експромту» з випадковим партнером вас не турбують дивні виділення або інші незвичайні відчуття – здати аналізи все ж рекомендується.

Де здати аналізи на статеві інфекції

Багато тих, хто бажає перевіритися на наявність ІПСШ, шукають для цього приватні лабораторії, де:

  • дослідження проводиться анонімно і конфіденційно;
  • можна перевіритися відразу на всі основні «популярні» хвороби, здавши аналіз лише один раз;
  • можна швидко отримати точний результат особисто або на електронну пошту.

Усім цим вимогам відповідають лабораторії, які проводять пакетні (комплексні) дослідження на ІПСШ. У тому числі сюди належать відділення всеукраїнської мережі лабораторій «МедЛаб», де проводиться пакетний аналіз «Пакет №38 "Урогенітальній скринінг ПЛР (розширенний)"» для одночасної перевірки на:

  • хламідіоз;
  • гонорею;
  • трихомоніаз;
  • гарднерельоз, мікоплазмоз та уреаплазмоз;
  • папіломавірус – 12 високоонкогенних і 2 низькоонкогенних штами (високоонкогенними називаються штами папіломавірусу, які часто провокують рак);
  • кандидоз («молочниця»).

Важливо розуміти, що ІПСШ у наш розкріпачений час вже не належать до «соромних хвороб» і немає абсолютно ніякого сенсу тримати себе та інших у невіданні, підвищуючи ризик заразити ще кого-небудь. 

Крім того, статеві інфекції, як і будь-які інші інфекційні хвороби, дуже легко піддаються лікуванню на ранніх стадіях. Вчасно розпочата терапія – запорука того, що захворювання не перейде в хронічну форму і не викличе ускладнень. Адже ускладнення можуть бути вкрай важкими, аж до безпліддя та злоякісних новоутворень.

Для повного душевного спокою можна додатково здати й аналізи на більш тяжкі інфекції – бактеріальні (сифіліс та ін.) та вірусні (гепатити, ВІЛ).

Не відмовляйте собі в курортній романтиці, але не забувайте про власну безпеку і будьте здорові!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів