Експерти зі США порадила на Львівщині прикордонникам провести додаткові заходи (оновлено)

13:32 11 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомили в ДПСУ, «сплановано додаткові заходи міжнародного співробітництва у сфері підвищення спроможностей виявлення та реагування на випадки контрабанди наркотиків, міжнародного тероризму, торгівлі людьми, нелегальної міграції та інших загроз на кордоні».

Делегація експертів Сполучених Штатів Америки у сфері комплексної безпеки кордонів відвідала три пункти пропуску на українсько-польському  кордоні. Впродовж трьох днів експерти побували у пунктах пропуску «Краковець», «Шегині» та «Мостиська-залізнична станція», де змогли ознайомитися з інфраструктурою, діяльністю контрольних служб та наявними технічними засобами контролю – повідомили сьогодні, 11 вересня, в Держприкордонслужбі України, де також розповіли в п’ятницю:

«Також іноземним гостям було презентовано відділ прикордонної служби «Краківець», його інфраструктуру та порядок несення служби на зеленому кордоні спільними з представниками Прикордонної варти Республіки Польща нарядами. Окремим експерти ознайомилися із станом технічного оснащення прикордонників на західному кордоні, забезпеченням службовою технікою, засобами зв’язку та спостереження, іншими технічними засобами охорони кордону.

За результатами роботи, іноземними експертами надано високу оцінку службової діяльності підрозділів прикордонного відомства. Також сплановано додаткові заходи міжнародного співробітництва у сфері підвищення спроможностей виявлення та реагування на випадки контрабанди наркотиків, міжнародного тероризму, торгівлі людьми, нелегальної міграції та інших загроз на кордоні».

Про це повідомили сьогодні, 11 вересня, на сайті Державної прикордонної служби України. Натомість у Львівському обласному управлінні Державної фіскальної служби України розповіли в п’ятницю:

«Днями за сприяння посольства США в Україні, Бюро США з митних питань та охорони кордонів спільно з Програмою з експортного контролю та безпеки кордонів (СВР) на Львівщині реалізували проект у сфері комплексної безпеки кордонів. Разом з львівськими митниками в проекті взяли участь прикордонники ЗРУ ДПСУ.

Експерти з митних питань та охорони кордонів спільно з представниками українських митних та прикордонних органів підвищували навики з виявлення та зменшення загрози при переміщенні пасажирів та транспортних засобів, які можуть бути пов'язані з контрабандою наркотиків, міжнародним тероризмом, незаконним переміщенням незадекларованих готівкових коштів тощо. Також проект надав можливість поділитися передовим досвідом, який застосовує СВР на південно-західних та північних кордонах США.

За час проведення проекту відбулись як теоретичні, так і практичні заняття. Зокрема обговорено питання відповідальності та сфер впливу відомств, представлених у пунктах пропуску, порядку контролю за переміщенням пасажирів, фізичного та неруйнівного огляду вантажів, управління ризиками при переміщенні вантажів, а також підвищення кваліфікації працівників прикордонних та митних відомств. За результатами проекту буде розроблено рекомендації щодо подальших напрямів взаємодії, які будуть спрямовані на вирішення проблемних питань та викликів часу».

Про це повідомили сьогодні, 11 вересня, на сайті Львівського обласного управління Державної фіскальної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів