Екс-депутата Львівської міськради застрелив його друг Микола

09:36 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Щодо нього порушили кримінальну справу за «вбивство з необережності».

«Газета по-українськи» розповідає сьогодні, 8 листопада, про похорони екс-депутата Львівської міськради Андрія Панаса в публікації Ольги Швед «Ніяка охота без горілки не обходиться»:

«5 листопада у Львові на Янівському кладовищі поховали колишнього депутата Львівської міськради, 42-річного Андрія Панаса. Три дні тому його на полюванні застрелив друг Микола – переплутав із диким кабаном.

Опівдні в капличці на вул. Пекарській, близько центру міста, відспівують покійного. Вузька вулиця заставлена дорогими автівками. Поряд із відкритою труною зібралися родичі. Дружина Зоряна кілька разів непритомніє, на неї ллють воду з пляшки.

– Заховайте фотоапарат. Родині й так погано. Включають телевізор, а там кругом про покійного говорять, – каже невисокий чоловік у чорному піджаку. Не перестає стежити за мною поглядом.

Андрій Панас був депутатом у 1998-2010 роках. Мав земельний бізнес. Один із власників ресторану «Маестро» та нічного клубу «Лайм». Із дружиною й доньками 16-річною Мар'яною та 11-річною Дариною жив в особняку за триметровим цегляним парканом неподалік центру Львова.

– Ні, щоб рибу полапати, як мій чоловік, то він на охоту ходив, – каже старша жінка в чорній хустці. Називається Оксаною. Розповідає, що далека родичка покійного. Тримає дві гвоздики. – Не хочу казати, пили вони там чи ні. Але ніяка охота без горілки не обходиться.

2 листопада Андрій Панас із братом Юрієм, другом Миколою та ще кількома мисливцями полювали на кабана у приватних угіддях села Свірж за 45 км від Львова. Було відкриття сезону полювання.

У міліції кажуть, розпорядник розставив мисливців по периметру, випустив собак. Панас кинувся через очерет за звіром. Його друг вирішив, що біжить кабан, і вистрелив. Куля 12-го калібру влучила в шию й розірвала сонну артерію. Щодо його товариша порушили кримінальну справу за «вбивство з необережності».

– Там у кутку біля гробу стоїть Микола, що вистрелив. Такий заплаканий, аж запух, – перешіптуються троє чоловіків неподалік каплиці. Друг небіжчика має автомобільний бізнес. – Винити чоловіка немає чого. Хто хоч раз на полюванні був, той знає, як легко звіра з людиною сплутати. Адреналін, як ударить в голову – не дивишся, куди стріляєш.

– Андрій дуже обережний. На полюванні всіх учив бути акуратними, – каже друг загиблого Сергій Смірнов, 43 роки.

До входу каплички під'їжджає катафалк.

– Колись поміг у нашому дворі дитячий майданчик зробити, – каже 61-річний Леонід Мокрик, стоїть осторонь. – Ми три роки пороги міськради оббивали, поки не порадили: зверніться до Панаса, він спорт любить. Я прийшов до нього. Виявилося, обоє вболіваємо за львівські «Карпати», поговорили трохи. Нам відгрохали такий майданчик, що із сусідніх дворів приходять діти.

За годину з каплички виносять труну. Вантажать у катафалк, щоб везти на Янівське кладовище. На поминальний обід запрошують до клубу покійного «Лайм» у Личаківському районі міста».

«Щоденний Львів» повідомляв про цей трагічний випадок у публікації «На полюванні біля Бібрки загинув екс-депутат і бізнесмен».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів