Звільнені з полону львівські десантники не отримали статусу учасника бойових дій (відео, оновлено)

23:48 20 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У 80-й десантно-штурмовій бригаді пояснюють – перепони виникли через помилки при оформленні документів.

Українські бранці, які місяцями жили в підвалах бойовиків так званої «ДНР», і після обміну повернулися додому, намагаються адаптуватися до мирного життя. Однак через бюрократичну тяганину вони досі не можуть отримати статус учасників бойових дій.  Історію десантників, які пройшли війну пліч-о-пліч, провели у полоні сім місяців, слухали журналісти «5 каналу»:

«Олександр Машонкін навідується до свого бойового товариша Любомира Гринюха. Обоє чоловіків нині лікуються у львівському шпиталі. Разом починали і бойове злагодження на полігоні, а потім разом воювали у Костянтинівці, Пісках та Донецькому аеропорту.

6 січня десантники в'їхали до терміналу. І воювали там доти, доки будівля повністю завалилася. Десять годин чоловіки пролежали під завалами.

Розповідають, що на їхніх очах померло п’ятеро бійців. Любомиру та Олександру дивом вдалося вибратися. Однак вони потрапили до полону терористів. Сталося це 21 січня.

Після багатогодинних знущань кіборгів перевезли до підвалів колишнього управління донецької СБУ. Там вони і пробули сім довгих місяців. Пережили побиття, тортури, щоденну виснажливу працю й навіть брали участь у принизливому так званому «параді полонених».

Тепер, коли вже все позаду, військовослужбовці відновлюють здоров'я у львівському шпиталі. Але через бюрократію вже два місяці не можуть отримати посвідчення учасників АТО.

У 80-й десантно-штурмовій бригаді пояснюють – перепони виникли через помилки при оформленні документів. У військовій частині пообіцяли, днями документи хлопців знову відправлять на погодження до Генерального штабу».

Про це повідомили сьогодні, 20 жовтня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів