Двоє німців усе ж перетнули кордон України і їдуть велосипедами у Київ

00:18 10 червня 2021 р.

Фото до новини

Двоє громадян Німеччини, яких минулого тижня затримали на Львівщині за незаконний перетин кордону України, згодом таки перетнули польсько-український кордон на законних підставах й після зупинки у Львові нині рухаються велосипедами у напрямку Києва.

Двоє чоловіків з Німеччини планують велосипедами дістатися Таїланду. На українському кордоні вони зробили вимушену зупинку, але тепер рухаються далі на схід.

Про це у середу, 9 червня, інформагенції dpa повідомив один з велосипедистів, 36-річний Моріц Геллер (Moritz Heller), пише Dailylviv.

За словами Геллера, українські прикордонники відпустили його і товариша за 24 години після затримання. Вони виїхали з України до Польщі та знову в'їхали в Україну - вже через пункт пропуску.

ловік розповів, що при затриманні прикордонниками та під час перебування під вартою з ними поводилися коректно. За його словами, непорозуміння з прикордонниками виникло через те, що він зі своїм супутником не помітили, як перетнули державний кордон між Польщею та Україною. За словами Геллера, метою їхньої велопоїздки є Таїланд. "Велотур з Німеччини до Таїланду був завжди моєю мрією", - зауважив чоловік, який, як і його товариш, Моріс Ґебгард (Maurice Gebhard), живе у Дюссельдорфі на заході ФРН, але значну частину часу упродовж року проводить у Таїланді. У Києві мандрівники планують отримати російську візу, щоб вирушити далі на схід.

Нагадаємо, 4 червня у Держприкордонслужбі України повідомили про затримання двох громадян Німеччини, які на велосипедах незаконно перетнули кордон з боку Польщі. Порушниками виявилися 21 та 36-річний чоловіки, які близько двох тижнів тому на велосипедах вирушили з Дюссельдорфа, плануючи здійснити велопоїздку у Таїланд. "Їхати з Польщі в Україну навпростець німці вирішили, адже думали, що наша країна входить у ЄС і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково", - пояснили у Держприкордонслужбі. Ця новина стала популярною в українському сегменті інтернету та у соцмережах.

Двоє німців на велосипедах навпростець перетнули кордон, бо думали, що Україна в ЄС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів