Дві найбільш поширені помилки пасажирів при безплатному пересіданні з ЛеоКарт

15:05 24 вересня 2024 р.

Фото до новини

Йдеться про можливість пересідати на інший автобус, трамвай чи тролейбус впродовж 40 хвилин без додаткової оплати.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У громадському транспорті Львова вже понад 2 місяці діє безоплатна пересадка з транспортною карткою ЛеоКарт. У ЛКП «Львівавтодор» назвали дві найпоширеніші помилки, які пасажири допускають при пересадці.

Найчастіше контролери фіксують, що при пересадці люди не валідують проїзд у кожному транспортному засобі. У комунальному підприємстві нагадують: завдяки безплатній пересадці власник ЛеоКарт може здійснити необмежену кількість пересадок до 40 хв. За всі поїздки, зареєстровані в межах цього часу, пасажир заплатить як за одну – 13 грн зі загальною ЛеоКарт, або 6,5 грн — зі студентською ЛеоКарт. Але важливо пам'ятати: пересадку необхідно валідувати у кожному з цих транспортних засобів.

«Якщо ви сіли в один автобус, а потім здійснили пересадку у ще два транспорти – то у всіх трьох треба завалідуватися. Підтвердженням успішної реєстрації пересадкого квитка є зелена відмітка на валідаторі та напис «Вхід зареєстровано».

Наголошуємо на цьому, оскільки деякі пасажири валідують проїзд лише у першому транспортному засобі, а потім просто пересідають у наступні. Якщо при здійсненні пересадок поїздку не завалідувати, вона не вважатиметься пересадниою, а неоплаченою. Відтак, пасажир ризикує отримати штраф, адже при перевірці контролю ваша валідація у цьому транспортному засобі буде відсутня»,  - пояснили у ЛКП «Львівавтодор».

Другою поширеною помилкою є те, що часто пасажири вважають, що безоплатна пересадка діє і при розрахунку банківською карткою/телефоном чи готівкою.

«Відповідно, люди думають, що пересадки до 40 хвилин на інші автобуси, трамваї або тролейбуси для них безоплатні. Але це не так, адже опція безоплатної пересадки актуальна тільки для власників транспортних ЛеоКарт. А за кожну поїздку, оплачену банківською карткою/гаджетом чи готівкою необхідно оплачувати.  Неоплачений/незавалідований проїзд  — ризик отримати штраф. Тож якщо хочете користуватися опцією безоплатної пересадки і в рази заощаджувати на проїзді – придбайте ЛеоКарт. Адже з міською транспортною карткою - найвигідніше»,  наголосили в ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: У Львові полічили всіх, хто користується транспортною карткою ЛеоКарт. Хто вони - майже невідомо

Нагадаємо, безоплатна пересадка для всіх пасажирів з ЛеоКарт у громадському транспорті Львова працює з 12 липня. Йдеться про можливість пересідати на інший автобус, трамвай чи тролейбус впродовж 40 хвилин без додаткової оплати.

Пересідати можна на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок – необмежена. Головне встигнути пересісти і завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин. Тобто, відлік часу починається з моменту валідації у першому транспорті. Після цього у пасажира є 40 хвилин, щоб завалідуватися у наступному транспорті. Це — середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста або до пересадного вузла.  

Безплатна пересадка поширюється і на квитки за попутників, якщо оплата здійснюється карткою ЛеоКарт – загальною, студентською, учнівською, чи пільговою. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хв, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за друзів.

За понад 2 місяці пасажири з ЛеоКарт здійснили понад 500 тис. пересадок у міському громадському транспорті.

Читайте такожЯк учнівську ЛеоКарт трансформувати у студентську

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів