У ЛМР порахували, скільки пасажирів скористалися безплатною пересадкою з ЛеоКарт

12:36 17 липня 2024 р.

Фото до новини

З 12 липня у громадському транспорті працює безоплатна пересадка для всіх пасажирів з ЛеоКарт.

Зокрема, за перші два дні власники загальних і студентських транспортних карток здійснили понад 10 тис. поїздок з пересадкою. Найчастіше пасажири користуються однією чи двома пересадками, але фіксують і потрійні пересадки.

Про це розповіли у ЛКП «Львівавтодор», пише DailyLviv.com.

Так, у перший день, 12 липня, пасажири із загальною ЛеоКарт здійснили 5 361 поїздку з пересадкою, студенти – 889. З них загалом була 281 поїздка з подвійною пересадкою та 9 - з потрійною.

13 липня із загальною ЛеоКарт було здійснено 3 392 поїздки з пересадкою, зі студентською – 544. З них загалом було 168 поїздок з подвійною пересадкою та ще 3 - із потрійною.

Тобто, завдяки опції пересадки, за всі завалідовані поїздки до 40 хвилин пасажири сплатили, як за одну – 13 грн із загальною ЛеоКарт та 6,5 грн зі студентською транспортною карткою.

Пересідати можна на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок – необмежена. Головне встигнути пересісти і завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин. Тобто, відлік часу починається з моменту валідації у першому транспорті. Після цього у пасажира є 40 хвилин, щоб завалідуватися у наступному транспорті. Це - середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста або до пересадкового вузла.  

Безкоштовна пересадка поширюється і на квитки за попутників, якщо оплата здійснюється карткою ЛеоКарт – загальною, студентською, учнівською, чи пільговою. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хв, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за друзів.

Нагадаємо, пересадка діє і для пільговиків, які мають лімітовану кількість місячних безоплатних поїздок у міському транспорті. Для цих категорій пільговиків усі валідації в цей проміжок часу (до 40 хвилин) будуть зараховані як одна.

Важливо! Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково валідувати в кожному транспортному засобі. Якщо при пересадці поїздку не завалідувати, то вона не вважатиметься пересадковою. Тоді це - окрема неоплачена/ незавалідована поїздка, за яку пасажир може бути оштрафований.

Пасажирам, які планують здійснювати пересадкові поїздки, рекомендують мати на рахунку ЛеоКарт кошти для валідації у кожному транспортному засобі. Адже через проблеми зі зв’язком між транспортом та центральним сервером, які виникають під час вимкнень електроенергії, система може резервувати кошти на ЛеоКарт не тільки за першу валідацію, а й при пересадці. Однак вночі система підсумує інформацію про всі поїздки у громадському транспорті за день і якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт та зареєструватись до 40 хвилин, то з рахунку спише як за одну поїздку.

Нагадаємо, безплатна пересадка не доступна пасажирам, які оплачують проїзд банківською карткою (15 грн/поїздка) чи готівкою (20 грн/поїздка).

Учні та ще 28 категорій пільговиків, зокрема учасники бойових дій, люди з інвалідністю 1 та 2 груп  користуються  громадським транспортом Львова безоплатно та без обмежень.

До слова, на сьогодні у громадському транспорті Львова 65% пасажирів валідують проїзд загальними та персоналізованими ЛеоКарт. Мешканці придбали та оформили понад 390 тис. транспортних карток.

Всю детальну інформацію щодо купівлі/оформлення ЛеоКарт, перевірки та поповнення балансу можна знайти на сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів