Духівник Медведчука і його дружини Марченко живе у Києво-Печерській лаврі

21:39 2 вересня 2023 р.

Фото до новини

Духовний наставник родини Медведчук-Марченко – архімандрит УПЦ (МП) Даміан (Радзіховський).

Особистий духівник родини обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко продовжує мешкати у Києво-Печерській лаврі як монах Української православної церкви (Московського патріархату). Про це в інтерв’ю «Схемам» розповів виконувач обов’язків намісника Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій, пише Dailylviv.com.

«Оксана Марченко відвідувала Лавру. У неї був духівник, який опікувався, я так розумію, їхньою сім’єю загалом. Займався духовною опікою», – розповів в.о. намісника Лаври. На уточнення журналіста, де він зараз, Авраамій відповів, що у Лаврі.

Духовний наставник родини Медведчук-Марченко – архімандрит УПЦ (МП) Даміан (Радзіховський). Він з’являвся в одній зі серій фільму «Паломниця», який Оксана Марченко випустила у 2021 році. У фільмі Радзіховський проводить для дружини Медведчука екскурсію лаврськими печерами.

Журналісти «Схем» побачили, який вигляд нині має закритий об'єкт на території Києво-Печерської Лаври – колишня резиденція предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія.

Це триповерхова будівля з сауною на території заповідника. Нині з резиденції вивезли меблі, освітлення та ікони. Саме у цій резиденції, в тому числі, раніше відбувався священний синод Московського патріархату та молитва за російських військовополонених. 

Московська церква відмовляється звільнити Києво-Печерську лавру

Митрополит УПЦ МП Павло перебуватиме під вартою до 14 серпня

Митрополита УПЦ МП Павлу судитимуть за підривну діяльність проти України (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів