Друга повітряна тривога на Львівщині в останній день 2023 року. Летить гіперзвукова ракета

13:28 31 грудня 2023 р.

Фото до новини

Сигнал про початок повітряної тривоги у Львівській області пролунав о 13.25.

Про це DailyLviv.com повідомляє з посиланням на мапу повітряних тривог.

Повітряні сили ЗСУ зафіксували новий зліт кількох російських МіГ-31К ПКС з аеродрому Моздок у рф.

МіГ-31К — носій надзвукової ракети Х-47м2 "Кинджал", яка становить загрозу для всіх регіонів країни.

Монітори неофіційно повідомили нібито про запуск двох таких гіперзвукових ракет у напрямі Вінницької області. А згодом, за інформацією моніторів, швидкісні повітряні цілі припинили своє існування.

"Попередньо зафіксовано пуск надзвукової ракети Х-47м2 "Кинджал" з борту МіГ-31К", — офіційно повідомив начальник Київської МВА Сергій Попко.

Нагадаємо, зранку на Львівщині уже оголошували повітряну тривогу через загрозу аеробалістичних ракет.

Нагадаємо, 18 березня 2022 року, під час нападу на Україну, російські військові застосували ракету «Кинджал», ймовірно, з МіГ-31К. За заявою МО РФ, удар був завданий по складу боєприпасів на території Івано-Франківської області, що стало першим бойовим застосуванням цього комплексу і першим у світі бойовим застосуванням гіперзвукової зброї.

9 травня 2022 року з літаків стратегічної авіації Ту-22М3 в Одеській області було випущено три ракети комплексу «Кинджал». Внаслідок удару двоє людей отримали поранення від пожежі, а торговельний центр та склад споживчої продукції були зруйновані.

7 серпня 2022 російські військові застосували ракети Х-47М «Кинджал» з літака МіГ-31К по території Вінницької області.

9 березня 2023 стратегічними перехоплювачами МіГ-31К ВКС РФ було здійснено запуск 6 ракет Х-47М «Кинджал» по території України, одна з яких вразила об'єкт енергетичної інфраструктури в Києві.

4 травня 2023 року, згідно з опублікованими фотографіями уламків, українська ППО вперше збила гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал» за допомогою комплексу « Patriot». Згідно зі заявами, ракету було випущено з МіГ-31К на території Росії. Про перехоплення «Кинджала» протиракетою з ЗРК Patriot також заявили урядові джерела США, а також військові експерти та аналітики.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів