Дрони атакували аеродром «Ханська» в Адигеї

09:56 10 жовтня 2024 р.

Фото до новини

В ніч на 10 жовтня після атаки БпЛА військового аеродрому «Ханська» неподалік адмінцентру російської республіки Адигея Майкопа почалася пожежа.

Про це повідомляє  Astra, пише DailyLviv.com.

З часом атаку підтвердив керівник регіону Марат Кумпілов. Він стверджував, що постраждалих немає, з вогнем борються пожежники.

Пізніше з’явилася інформація про евакуацію мешканців селища Родникове, розташованого поруч зі станицею Ханська, яке безпосередньо межує з військовим аеродромом.

Система моніторингу пожеж NASA зафіксувала після атаки пожежу поблизу злітно-посадкової смуги аеродрому. Osint-дослідники припускають, що це можуть палати склад ПММ збоку від злітно-посадкової смуги на аеродромі «Ханська» чи паливні резервуари для літаків або склад авіабомб.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що «під Майкопом на аеродромі знищено склад ГСМ».

Читайте також: На Брянщині українці підірвали склад з боєприпасами КНДР та авіабомбами

Військовий аеродром «Ханська» розташований за 3 км на схід від станиці Ханської, за 6 км на північний захід від міста Майкопа. Згідно з відкритими даними, там дислокується 272-а навчальна Полоцька авіаційна база 2-го розряду Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків імені О.К. Сєрова.

Нагадаємо, у серпні українські дрони здійснили найбільшу атаку на чотири військові аеродроми рф. Зокрема, було зафіксовано 10 влучать по аеродрому «Саваслєйка».

Нещодавно, 3 жовтня дрони СБУ вдарили по військовому аеродрому «Борісоглєбск».

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів