Дрон «Magura V5» - найрезультативніший у світі. Результати дослідження

14:31 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Завдяки дронам Magura V5 були вражені 14 російських кораблів, вісім з яких знищені повністю.

Український ударний морський дрон Magura V5 за результатами дослідження, опублікованими у польському виданні Political Science and Security Studies Journal, визнаний найрезультативнішим під час повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, пише DailyLviv.com

Завдяки дронам Magura V5 були вражені 14 російських кораблів, вісім з яких знищені повністю.

За інформацією ГУР, ідеться про розвідувальний корабель росіян «Іван Хурс», патрульний корабель «Сєргєй Котов», десантні судна «Акула» та «Серна», ракетний корабель «Івановєц», великий десантний корабель «Цезарь Куніков», а також російські швидкісні патрульні та десантні катери різних типів.

Читайте також: ГУРівські дрони «Magura V5» знищили у Криму два ворожих катери «Тунєц»

Збитки, завдані Росії операторами ГУР за допомогою дронів Magura V5, орієнтовно оцінюються у понад $500 мільйонів.

Як зазначається, польські науковці, крім порівняння результативності Magura V5 з іншою зброєю такого типу, також оцінили як використання ударних морських дронів вплинуло на безпекову ситуацію у Чорному морі.

У ГУР нагадали, що триває збір на закупівлю дронів Magura V5, ініційований українськими журналістами і медійниками за посиланням. З необхідних 10 млн грн уже зібрали майже 7 млн грн.

Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат (англійською Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus або скорочено Magura) V-типу – це розроблений в Україні багатоцільовий безпілотний надводний корабель нового покоління.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів