Дорогу зі Львова до Івано-Франківська перевірив Прем’єр (відео)

00:15 12 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Керівник уряду Арсеній Яценюк запевнив у п’ятницю: «Завдяки відкритим тендерам було зекономлено 30% від початкової проектно-кошторисної вартості ремонту дороги Львів – Івано-Франківськ».

У п’ятницю, 11 березня, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк провів нараду з головами районних державних адміністрацій та головами міст обласного значення Івано-Франківської області. Глава уряду підкреслив: «Уряд минулого року обіцяв побудувати нову дорогу Львів – Івано-Франківськ. І ми це зробили».

Під час наради обговорювався загальний план будівництва доріг в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та суміжних областях. Про це повідомили 11 березня на Урядовому порталі, де також розповіли:

«Завдяки відкритим тендерам було зекономлено 30% від початкової проектно-кошторисної вартості ремонту дороги Львів – Івано-Франківськ. Була конкуренція, були різні заявки. І ті, які виграли тендер, збудували якісну і набагато дешевшу дорогу», - підкреслив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у п’ятницю, 11 березня, в Івано-Франківську під час відвідання відремонтованої автодороги Львів-Івано-Франківськ.

«Так буде по кожному об'єкту, тому що вже з 1 квітня буде працювати нова система державних закупівель «ProZorro», і всі ці мільярдні кошти підуть через прозорий механізм, щоби компанії, які здатні будувати дороги, будували дороги для України», – наголосив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр нагадав, що ним був запропонований так званий митний експеримент – 50% коштів від перевиконання доходів на чотирьох  митницях – у Львівській, Чернівецькій, Волинській та Одеській областях – спрямовувалися на будівництво і ремонт доріг. Завдяки цьому експерименту, підкреслив Арсеній Яценюк, майже мільярд гривень відправляється в цих областях на будівництво і реконструкцію автошляхів.

Глава уряду звернувся до представників місцевої влади чотирьох областей, які отримали можливість користуватися таким експериментом: «Чим менше корупції буде на митниці, чим більше буде детінізації і чим більш прозорі правила роботи будуть на митницях, тим більше грошей ви заробите і вкладете ці кошти безпосередньо в ремонт і відновлення доріг».

«У поточному році чотири області вже почали нарешті спільно працювати з тим, щоб ремонтувати дороги і використовувати їх на ремонт доріг», – наголосив Прем’єр-міністр.

Глава уряду підкреслив: «Відремонтована дорога – це не тільки швидше і безпечніше доїхати до місця призначення, не тільки зекономити на пальному і на ремонті автомобіля. Дорога – це в першу чергу робочі місця, податки, інфраструктура, це можливість для людей заробити і можливість для країни розвиватися».

Арсеній Яценюк також нагадав, що місцеві бюджети отримали додатковий ресурс внаслідок проведеної Урядом бюджетної децентралізації. Глава Уряду звернувся до органів місцевого самоврядування: «Нічого кабінети ремонтувати. Відправляйте ці гроші безпосередньо на те, що має відношення до росту економіки, – це робочі місця, зарплати, пенсії, податки, це нормальні дороги в країні».

Про це також повідомили 11 березня на Урядовому порталі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів