Дорогу до Національного природного парку «Сколівські Бескиди» приватизували. Підозрюють прокурора

14:47 1 листопада 2023 р.

Фото до новини

На дорозі, що веде до Національного парку «Сколівські Бескиди», встановили висувні залізні ворота та почепили табличку «Приватна власність. Вхід суворо заборонено».

Про це DailyLviv.com повідомив Ігор Лисовець, голова ГО «Галицьке братство Єдність».

"Нещодавно ми виявили, що на дорозі, яка прямує від Територіальної автомобільної дороги державного значення Т-14-02 Східниця – Пісочна (обласна дорога місцевого значення О141902 Турка- Східниця), до об’єкта природно-заповідного фонду НПП «Сколівські Бескиди» на територію Майданського лісництва в с.Майдан по вул.Шевченка, 95 Східницької селищної територіальної громади (колишня Рибницька сільська рада), Дрогобицького району, Львівської області та до Національного Природного Парку «Сколівські Бескиди», незаконно встановлені розсувні металеві ворота та виставлено охорону, що суттєво обмежує можливість відвідувати Національний Природний Парк. На вказаних розсувних металевих воротах встановлена таблиця із написом: «Приватна власність. Вхід суворо заборонено»,- написав у листі до редакції Ігор Лісовець.

Читайте також: Палац Гредлів прийматиме не лише міжнародні мисливські фестивалі

Як згодом з'ясував журналіст Євген Міклушка, заблокована дорога веде не лише до парку, а й до ТзОВ «Парк Природи», який має у приватній власності землі бази відпочинку «Майдан» і саму базу. 

"Крім гектарів земель під парком там є їдальня на майже 500 квадратів, будинок культури на 600 квадратів, майже 2 десятки літніх будиночків, пилорама, майстерня, озеро та два басейни",- написав журналіст.

За його словами, фірма, яка є господинею цього майна, створена в січні цього року. А у власність це майно отримала на початку лютого.

"Зараз власником та директором фірми є Олег Ярославович Проць. Пам’ятаєте такого? Ну то я нагадаю. Свого часу він прославився тим, що у 2016-му, будучи прокурором, придбав Tesla Model S. Вони і зараз не всім прокурорам по кишені, не те що тоді. Ото катався країною Олег Проць, від однієї прокуратури до іншої, аж поки якось не трафив у Бескиди",- підсумував журналіст.

Читайте також: Територію військового лісгоспу на Львівщині передадуть Національному природному парку «Сколівські Бескиди»

Як раніше писав DailyLviv.com"Сколівські Бескиди" самовільно забудовують семеро "продавців з лотків"

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів