Долю пам’ятника Степанові Тудору у Львові вирішить робоча група

15:40 11 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com

До складу робочої групи щодо майбутнього пам’ятника письменнику-комуністу запросять експертів, депутатів міської ради та представників громадських організацій. Буде максимально врахована думка громади міста.

«Мерія опрацює з експертним середовищем та громадою питання щодо пам’ятника Степану Тудору», – запевнили сьогодні, 11 травня, «Щоденний Львів» у прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Міська рада Львова спільно з експертними середовищами та громадою міста опрацює питання щодо пам’ятника Степану Тудору на площі Євгена Маланюка. Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зазначив. із цього приводу:

«Оскільки пам’ятник Степану Тудору не підпадає під закон про декомунізацію та враховуючи ситуацію, що склалась навколо цього пам’ятника, прийнято рішення опрацювати питання з експертами та громадою, аби в легітимний і цивілізований спосіб його вирішити. Відтак, буде створена робоча група, в яку ми запросимо експертів, депутатів міської ради та представників громадських організацій. Буде максимально врахована думка громади міста.

На офіційному порталі Львівської міської ради стартує опитування, участь у якому може взяти кожен. Також ми звернулись з проханням надати свої експертні оцінки щодо подальшої долі пам’ятника до Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка», до історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та до гуманітарного факультету Українського католицького університету.

Також Галицькою районною адміністрацією заплановано цього року провести капітальний ремонт площі Євгена Маланюка. Зараз розробляється відповідний проект. Важливо, прийняти правильне і виважене рішення щодо облаштування цього громадського простору в центрі міста».

Окрім того, питання буде також розглядатись на містобудівній раді та науково-консультаційній раді, що діє при управлінні охорони історичного середовища. Лінк на опитування: http://city-adm.lviv.ua/polls».

Як інформував «ЩЛ», у Львові намагалися знести пам’ятник Степанові Тудору.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів