До Будинку правосуддя у Львові не ходить громадський транспорт

12:48 6 вересня 2013 р.

Фото до новини

До будинку на вул. Чоловського, 2, де розташовані Львівський окружний адмінсуд, суди Сихівського і Галицького районів Львова, Державна судова адміністрація, Національна школа суддів, не ходить громадський транспорт.

Про це у відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» розповів голова правління РГБФ «Право і демократія» Андрій Бурий.

«27 серпня відбувся круглий стіл за ініціативи Львівського окружного адміністративного суду, який був присвячений темі забезпечення рівного доступу людей з обмеженими можливостями до правосуддя. У засіданні взяли участь громадські організації, інваліди, представники судової адміністрації, Львівської міської ради, Львівської облдержадміністрації,»- повідомив Андрій Бурий.

З’ясувалося, що фізично дістатися до суду важко не лише людині з обмеженими можливостями, але й будь-якому громадянину, оскільки вулицею Чоловського, 2 , де розташований будинок  із судовими установами, не ходить жодний громадський транспрорт. А прилегла територія, з високими бордюрами, не відповідає будівельним нормам. Більше того, в нічний час вона є небезпечною, бо немає освітлення, розповів Андрій Бурий.

В Будинку правосуддя працює загалом понад 600 осіб, які також не мають  можливості дістатися до роботи громадським транспортом.

Потрібні також інформаційні вказівники, вважає Андрій Бурий, аби з вулиць Шевченка і Городоцької у Львові громадяни могли безпомилково потрапити бо будинку суду.

Львівський окружний адміністративгний суд і громадські організації Львівщини скерували листи до Львівської міської ради і Львівської облдержадміністрації з проханням вирішити ці проблеми.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів