Дезертирів на Львівщині допомагатимуть шукати старости

18:06 2 квітня 2024 р.

Фото до новини

Окрім цього, у взаємодії з органами місцевого самоврядування детальніше перевірятимуть у військовозобов’язаних підстави для надання відстрочки від проходження військової служби.

Про це у вівторок, 2 квітня, йшлося на нараді у Дрогобицькій РВП з керівництвом військових, силових та правоохоронних  структур, а також керівництвом територіальних громад району щодо реорганізації роботи штабу району, повідомляють у Дрогобицькій РВА, пише DailyLviv.com.

«Територіальна оборона району у час повномасштабної війни з російським агресором залишається одним із пріоритетних питань на порядку денному, навіть якщо бойові дії не стосуються нашого району безпосередньо. Важлива точна і скоординована робота всіх профільних сил району, коли існує загроза ворожого удару. Оновлення сприятимуть ефективній взаємодії всіх відповідальних органів», - зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Читайте також: Майже рік Президент вагався зменшувати вік мобілізації

У межах наради обговорили питання щодо розшуку та повернення до військових частин військовослужбовців, які самовільно покинули місце несення служби.Будь-яка особа, якщо їй відомі факти про такі дії, може повідомити про це у Дрогобицький РТЦК та СП на номер телефону чергового. Заплановано залучати до цієї роботи старост, які орієнтуються щодо ситуації у підпорядкованих їм населених пунктах району.

Окрім цього, Дрогобицький РТЦК та СП у взаємодії з органами місцевого самоврядування детальніше перевірятимуть у військовозобов’язаних підстави для надання відстрочки від проходження військової служби. Зокрема в частині утримання 3-х і більше дітей, а також соціального догляду за особою, яка цього потребує за медичними показами. Це є частиною виконання мобілізаційних заходів на території Дрогобицького району.

Нагадаємо, з лютого 2025 року в Україні не буде обмежено придатних до військової служби.

Читайте також: Поліція пояснила, як доставляє до ТЦК людей, які ухиляються від призову

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів