Депутати не підтримали будівництво готелю на вул. Вороного

18:57 7 вересня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 7 вересня, сесія не затвердила детальний план території, обмеженої вул. Вороного, Руданського, Ліста, Коперника, пл. Міцкевича та просп. Шевченка, що передбачав будівництво готелю на ділянці за адресою вул. Вороного, 4. Депутати наполягають на споружденні на цій ділянці багаторівневого паркінгу.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Затвердження цього детального плану дозволить сформувати тут готель з паркінгом, а також громадським простором на даху», — доповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він також додав, що будівництво багаторівневого паркінгу у центральній частині міста не відповідатиме санітарним нормам.

«Дійсно, якщо говорити про паркінг, ДБН в історичних містах радить не робити багаторівневих паркінгів. Але якщо ми візьмемо навіть санітарні норми, і, незважаючи на новий ДБН, вирішимо розмістити там багаторівневий паркінг, ми побачимо, що з точки зору санітарних норм, він просто туди не стане. Тому що є житлові будинки навколо, і в ці зони багаторівневий паркінг просто не поміщається. Що стосується самого багаторівневого паркінгу, то це, по суті, будівля з голими стінами, з вихлопними газами на вулицю, яка би стала дисонуючою на цьому місці», — додав посадовець.

За відповідну ухвалу проголосувало 17 депутатів.

Зазначимо, що сьогодні, на засіданні сесії, також розглянули електронну петицію «За будівництво виключно паркінгу та громадського простору на вул. М. Вороного, 4, без готелю!». Втім, її також не підтримали — за неї проголосувало 29 депутатів.

Нагадаємо, ЛМР не відмовилася від будівництва готелю на вулиці Вороного.

Додамо, Пасаж Міколяша буде. Його вилучили з ДПТ заради готелю на Вороного, – підприємець.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів