Депутати міськради розглянуть проект стратегії «Львів, дружній до дітей та молоді»

10:15 27 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Депутати ЛМР розглянули на засіданні комісії зі законності, депутатської діяльності та свободи слова проект стратегії «Львів, дружній до дітей та молоді й план дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді».

Голова комісії зі законності, депутатської діяльності та свободи слова Юлія Гвоздович розповіла: «Метою стратегії «Львів, дружній до дітей та молоді» є комплексний підхід до комфортного проживання сімей з дітьми в місті. Це є й питання самого відношення до дитини, адже стратегія передбачає активне залучення дітей до вирішення проблем в місті».

«Розробку стратегії розпочали минулого року, і за цей час провели п’ять зустрічей робочої групи. Підготовку стратегії розділили на різні напрямки, зокрема, охорона здоров’я, охорона дитинства, безпека дітей, соціальний захист, інклюзивність та освіта і інфраструктура, тобто безбар’єрність і пристосування простору до маломобільних категорій, – зазначила також Юлія Гвоздович. – Щоб вивчити питання, ми провели опитування львів’ян, воркшоп на тему «Місто – дружнє до дитини», а потім усі пропозиції оптимізували».

«Зараз ця стратегія мала би бути таким собі промінчиком для батьків з дітьми, які проживають у Львові для того, щоб зробити місто більш комфортним. Соціологічна агенція «Фама» нещодавно провела опитування батьків про те, наскільки вони задоволені пристосуванням міста до потреб сімей з дітьми та дітей з інвалідністю.  І лише кожен десятий задоволений інфраструктурою, тобто наявністю та достатньою кількістю пандусів, безбар’єрного покриття. Тобто 90 % батьків не задоволені станом справ у цій сфері. Лише 20% батьків задоволені наявністю в громадських закладах місць догляду за дитиною, – розповіла також Юлія Гвоздович. – Наша ГО «Батьки в дії» в 2015 році почала працювати з підприємцями в цьому напрямку, зокрема, із закладами харчування. І якщо на початку акції було лише 19 закладів із дитячими куточками, то зараз – понад 60».  

Термін реалізації плану дій – 2019-2020 роки. Фінансування плану дій на період до 2021 року – 21 мільйон гривень. Зокрема, у 2019 році – 13,755 млн. гривень, а в 2020 році – 7,245 млн. гривень. Проект ухвали «Про затвердження Стратегії «Львів, дружній до дітей та молоді та плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» буде винесений на розгляд депутатів на пленарне засідання 29 листопада 2018 року.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів