Депутати Львівської міськради розглянуть на сесії проблеми з відходами

09:50 9 лютого 2017 р.

Міський голова Львова Андрій Садовий анонсував: «На пленарному засіданні буде інформація щодо концепції по поводженню з твердими побутовими відходами».

Депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що він отримав запрошення секретаріату ЛМР на її пленарне засідання, яке відбудеться в четвер, 9 лютого. На ньому спробують розглянути порядок денний засідання, яке скликали 26 січня.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий повідомив напередодні на брифінгу: «Робиться концепція для країни, як ви знаєте. Також концепцію робить Львів. Ті самі експерти – «GIZ» і Європейський банк реконструкції та розвитку, які це роблять в рамках країни, роблять це і для Львова. Також буде інформація по підприємству».

Андрій Садовий також зазначив: «Ми торік заробили гроші на депозитах, які використали на вивезення сміття. Департамент житлового господарства та інфраструктури оголосив торги на визначення аудиторської компанії для проведення аудиту «Львівспецкомунтрансу». Є аудиторська компанія, яка перемогла, яка входить у ТОП компаній в Україні. Її висновок буде для нас цікавий, щоб дослідили все, що робиться з коштами, які місто перераховує. Якщо будуть виявлені зловживання, має бути суворе покарання».

Міський голова також прокоментував питання використання п’ятьох ділянок у Львові: для можливого облаштування брикетувальних станцій. «Рішення ми приймали, у зв’язку з екстреною ситуацією, яка сталась у Львові. Якщо ситуація стабільна і нема проблем з вивезенням, тоді такої потреби нема. Якщо ситуація критична – іншого варіанту нема. Для цього ми маємо один прес. Треба ще один придбати, а також інше додаткове обладнання, бо це безпека міста. Якщо сміття пресувати і брикетувати, бо у поліетилені цей куб може безпечно знаходитись».

Андрій Садовий також зазначив: «На Грибовицький полігон возили сміття з Жовківського, Пустомитівського, Кам’янко-Бузького, Яворівського та інших районів. Де вони сьогодні возять сміття? Всі компанії, які працюють у Львові, працюють в межах Львівської області. Якщо місто має кошти заплатити за транспортування сміття на полігони, які знаходяться в інших областях, то невеликі населені пункти не мають таких грошей. Станція в Рясне ще не змонтована, є блокування невідомими людьми».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів